Campania de recrutare şi selecţie din acest an se desfăşoară între 5 şi 16 noiembrie, iar tinerii interesaţi de program se pot înscrie completând un formular de aplicare direct pe website-ul Şcolii de excelenţă: http://www.talentit.ro/formular-aplicare/.

Talent IT este un program demarat de BRINEL în anul 2009, adresat tinerilor pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie care sunt în ultimii ani de studiu. În cadrul Talent IT, studenții sunt implicați în proiectele de software, hardware și comunicații, având acces la tehnologii şi echipamente de ultimă generație, puse la dispoziție de partenerii strategici ai BRINEL, lideri mondiali IT&C: HP, Microsoft, Oracle, IBM, Cisco, ş.a.

“TalentIT mi-a oferit oportunitatea de a experimenta cât de uşor este să înveți atunci când poți aplica în practică noţiunile teoretice. Contactul cu proiectele BRINEL mi-a dat posibilitatea să identific soluţii la problemele reale, ceea ce este un pas important în dezvoltarea mea profesională. Încurajez studenţii să se înscrie în acest program, care le va aduce o experienţă inedită şi un mediu de lucru plăcut, alături de o echipă de profesionişti”, a spus Victor Moldovan, membru al Şcolii de excelenţă.

„Prin intermediul Şcolii de excelenţă Talent IT, studenţii noştri au beneficiat de un program de practică elaborat, extrem de util, îmbogăţind baza teoretică din facultate. Ne bucură interesul tinerilor pentru acest program, iar implicarea studenţilor în proiecte reale este vizibilă şi în rezultatele şcolare foarte bune”, declară Bogdan Orza, coordonator al proiectului din partea Universităţii Tehnice Cluj.

Membrii Școlii de Excelență au parte de sprijinul specialiştilor cu experienţă din cadrul BRINEL, care sunt implicați în program în calitate de mentori. De asemenea, studenţii beneficiază și de îndrumarea profesorilor coordonatori din partea celor două universităţi clujene partenere ale proiectului. Pe parcursul programului, studenţii sunt recompensaţi pentru implicare printr-o bursă lunară în valoare de 800 de lei, iar cei care doresc să se specializeze au posibilitatea de a urma cursuri și de a obține certificări în domeniul IT&C.

„După 4 ani de la lansare, TalentIT este un program viabil, într-o continuă dezvoltare şi evoluţie. Noutatea pentru acest an constă în extinderea programului şi la specializările cu profil tehnic din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, astfel ne asteptăm la o creştere semnificativă a numărului de aplicanţi. Din 2009 și până în prezent, peste 30 de studenți au făcut parte din program, aceștia fiind selectați din peste 150 de aplicanți. Ne propunem ca în perioada următoare să atragem tineri valoroşi şi să creştem numărul membrilor actuali cu 15 studenţi”, declară Cătălina Ciubotaru, HR Manager BRINEL.

„Din acest an universitar, Universitatea Babeş-Bolyai a devenit partener al BRINEL în acest proiect cu scopul de a oferi studenţilor oportunitatea de a-şi completa pregătirea de specialitate prin implicarea şi participarea la proiecte reale printr-un stagiu de practică într-o companie IT de prestigiu. Acest proiect reprezintă o iniţiativă care apreciază performanţa, seriozitatea şi responsabilitatea”, menţionează Conf. Dr. Simona Motogna, Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

La programul ”Talent IT” pot aplica studenți, masteranzi şi doctoranzi care doresc să-şi continue specializarea în domeniul tehnic. Selecția participanților la program se va face pe baza rezultatelor şcolare şi a proiectelor ȋn care au fost implicaţi de-a lungul anilor de studiu, a motivaţiei de a face parte din acest program, precum şi printr-un interviu tehnic.