Ediţia Black Friday de anul acesta a depăşit toate estimările comercianţilor şi procesatorilor din România. În ziua de 20 noiembrie, NETOPIA mobilPay, liderul plăţilor digitale din România, a  înregistrat tranzacţii online cu cardul de 3 ori mai mari şi de 2,5 ori mai multe faţă de Black Friday-ul de anul trecut, iar suma medie cheltuită online s-a ridicat la 500 de lei, faţă de 340 lei în 2014.

Cu o zi înainte de startul reducerilor specifice, NETOPIA mobilPay estimase un buget mediu de 460 lei pentru Black Friday, respectiv dublarea tranzacţiilor online faţă de restul anului. Cele mai recente informaţii arată că plăţile procesate online s-au triplat valoric faţă de Black Friday-ul anterior, volumul lor fiind de 2,5 ori mai mare.

Suma medie cheltuită online cu cardul în ediţia din acest an a evenimentului de shopping Black Friday a crescut cu 50% faţă de ediţia din 2014, iar cea mai mare plată online cu cardul s-a ridicat anul acesta la peste 40.000 lei (9.000 euro).

Potrivit reprezentanţilor NETOPIA mobilPay, „minutul de aur” al cumpărăturilor online s-a înregistrat între 9:00-9:01, când s-au procesat peste 350 de tranzacţii, iar „intervalul de aur” a avut loc între 9:00 şi 9:06, când s-au procesat circa 1.700 de plăţi online cu cardul.

„Am avut parte de un Black Friday exploziv, care ne-a depăşit orice aşteptare sau predicţie. Românii au plătit cu cardul fără rezerve, au încercat să plătească fără să verifice dacă au fonduri suficiente. Gândiţi-vă că am avut tranzacţii respinse în valoare de peste 1,5 milioane euro, pe motiv de ‚fonduri insuficiente’. Deci, intenţiile de cumpărare erau mult mai mari”, declară Antonio Eram, CEO şi Fondator NETOPIA mobilPay.

Inclusiv plăţile cu Bitcoin au atins de Black Friday un număr record. Potrivit lui Antonio Eram, în noaptea de joi spre vineri s-au înregistrat de aproximativ 3 ori mai multe plăţi cu moneda digitală faţă de o zi obişnuită, iar suma medie achitată cu Bitcoin de Black Friday s-a ridicat la 470 de lei.