BenQ, lider global pe piața de proiectoare cu tehnologie DLP®, a înregistrat în primul trimestru din acest an o cotă de piață de 51% pe segmentul videproiectoarelor, având o pondere de aproape două ori mai mare decât a următoarelor trei companii din top, arată datele companiei de cercetare FutureSource Consulting.

Cu aceste rezultate, BenQ se menține pe prima poziție în topul producătorilor de proiectoare care activează pe piața din România, poziție deținută din anul 2009.

 ”În primul trimestru al acestui an, BenQ a obținut în România o creștere de 2,5 ori mai mare decât cea a pieței de proiectoare. Astfel, vânzările de proiectoare BenQ au crescut cu 44%, în vreme ce întreaga piață de proiectoare a crescut cu 18 procente comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Această evoluție, dar și poziția față de competitori, care au o cotă de piață cumulată de 27,3%, validează strategia pe care am abordat-o în România: oferim produse cu design atractiv, tehnologii de top și cu un raport foarte bun preț/preformanță”, declară Dragoș Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Una dintre cele mai importante evoluții pentru BenQ vine din zona produselor adresate companiilor. Astfel, în primul trimestru, vânzările de proiectoare pentru mediul de business au crescut cu 108% comparativ cu anul trecut. La finalul lunii martie, vânzările de proiectoare BenQ pentru zona de business reprezentau 49% din totalul pieței.

 

Și segmentul proiectoarelor pentru acasă a avut o evoluție importantă în primele trei luni ale anului în portofoliul BenQ. Astfel, modelele BenQ pentru Home Entertainment au raportat o creștere a vânzărilor cu 50% comparativ cu anul trecut, având în primul trimestru o cotă de 61% din vânzările de proiectoare home din România.

 

La nivelul întregii piețe din România, evoluția vânzărilor de proiectoate adresate companiilor a fost de 18%, a celor pentru mediul instituțional (școli și universități, instituții publice etc) a fost de 17%, iar vanzarile de proiectoare pentru acasă au crescut cu 26%.

 

Din punctul de vedere al rezoluției proiectoarelor, BenQ a fost numărul unu pe toate segmentele, având o cotă de piață de 41% pe segmentul proiectoarelor cu rezoluție WXGA (1280 x 800), 57% pe segmentul modelelor Full HD (1920 x 1080p) și de 71% pe segmentul modelelor HD (1280 x 720p).

 

Proiectoarele cu tehnologie 3D se mențin în atenția cumpărătorilor, astfel că la nivel de piață, acestea au o pondere de 64%. Proiectoarele BenQ cu tehnologie 3D reprezintă 73% din volumul total de proiectoare 3D vândute în România în primul trimestru al acestui an.

 

În 2013, BenQ România își propune să promoveze inovațiile tehnologice bazate pe Laser și LED, focalizându-se pe segmentele de proiectoare cu cel mai mare potențial în următoarea perioadă: educație și Home Entertainment.