Atos și Siemens au anunțat că își vor consolida cooperarea strategică și plănuiesc să dezvolte în continuare businessul comun până în 2020, printr-un plan ambițios de go-to-market și un program reunit de investiții și inovație. Cele două companii au majorat investiția comună cu încă 100 de milioane de euro, ajungând la o valoare totală de 330 de milioane de euro, triplând astfel suma inițială. Acest lucru va sprijini în continuare dezvoltarea și lansarea pe piață a suitei comune de soluții de Internet of Things (IoT) MindSphere – Codex.

Programul de inovare și investiții urmărește să îmbunătățească strategia digitală a Siemens și Atos și să dezvolte capabilități comune în domeniile analizei datelor, Inteligenței Artificiale, serviciilor avansate de conectivitate și de Internet of Things (IoT), securității cibernetice și tehnologiilor de servicii digitale pentru a sprijini transformarea digitală a clienților printr-o suită de soluții de IoT de tipul end-to-end.

“Alianța strategică dintre Atos și Siemens, care a debutat în 2011, este unică în industria noastră. Prin colaborarea digitală, combinăm cunoștințele noastre din industrie și tehnologie pentru a susține împreună transformarea digitală a clienților noștri. Cu ajutorul suitei de soluții combinate de IoT MindSphere – Codex, sunt convins că partenerii și clienții noștri vor beneficia și mai mult de pe urma acestei alianțe strategice”, a menționat Thierry Breton, Președinte și CEO al Atos SE.

De la începutul parteneriatului în 2011, Siemens și Atos au înregistrat comenzi de 2,5 miliarde de euro, depășind în mod semnificativ toate așteptările. În cadrul ultimei reuniuni din 9 martie 2018, Consiliul Alianței Atos-Siemens și-a exprimat satisfacția față de performanța acestei colaborări, care continuă să-și depășească obiectivele.

“Alianța a continuat să obțină rezultate puternice de business, abordând în același timp tehnologii digitale inovatoare. Ne vom baza în continuare pe puterea ambelor companii și vom folosi programul de investiții comune pentru a ne extinde capabilitățile în domenii precum Cybersecurity și Inteligență Artificială. De asemenea, este important pentru noi să avem un partener cheie pentru ecosistemul MindSphere cum este Atos, care sprijină pe deplin ambițiile noastre” a declarat Roland Busch, Chief Technology Officer și membru al Consiliului de Administrație al Siemens AG și membru al Consiliului de Administrație al Atos SE.

Atos și Siemens au format un parteneriat strategic global în vara anului 2011. Ca parte a acestei colaborări, Siemens a contribuit cu soluții și servicii IT la businessul Atos, în schimbul a aproximativ 12,5 milioane de acțiuni Atos. În urma acestei înțelegeri, a luat naștere un nou jucător european puternic pe piațele de integrare de sisteme, gestionare de aplicații, cloud computing, livrând soluții IT pentru software industrial, mobilitate, tehnologii de construcție, rețele inteligente de energie și alte servicii IT.