Compania franceză Atos, lider global în transformare digitală, s-a alăturat, în calitate de partener principal, celui de-al cincilea Hackathon CASSINI, un eveniment dedicat atât experților, cât și începătorilor pasionați de spacetech, mobilitate, cybersecurity și defence. Câștigătorii care vor reuși să valorifice datele spațiale în dezvoltarea de soluții în domeniul apărării și securității pentru Europa vor beneficia de premii în valoare de 4.000 de euro.

Hackathon-ul, desfășurat concomitent în 10 state membre UE, în perioada 24-26 martie 2023, va oferi resurse digitale cuprinzătoare pentru a permite participanților să utilizeze datele spațiale în dezvoltarea unui business. Competiția presupune participarea doar în echipe, însă înscrierile se pot face și individual, urmând ca organizatorii locali să faciliteze formarea echipelor de concurs.

Înscrierile individule ale participanților se pot face până pe 17 Martie. Mai multe detalii aici –  https://taikai.network/cassinihackathons/hackathons/defence-security

Atos România va oferi suport pe parcursul întregii competiții echipelor înscrise, care vor avea de ales una din cele patru provocări propuse  de organizatori: facilitarea mobilității pe toate tipurile de terenuri, unde sunt căutate soluții care să permită mobilitatea forțelor de apărare, a echipelor de intervenție și lucrătorilor din domeniul ajutorului umanitar, asigurarea securității maritime, unde participanții vor trebui să dezvolte idei de business, care au ca scop creșterea siguranței în operațiunile maritime, protejarea infrastructurii noastre critice, soluțiile propuse având scopul de a preveni pericolele ce pot apărea la adresa infrastructurii și serviciilor publice și lupta împotriva atacurilor cibernetice, unde sunt vizate ideile care pot contribui la securitatea informatică a infrastructurii critice sau a sistemelor de comunicații.

“Atos își reînnoiește angajamentul față de componenta inovatoare a comunității IT susținând, în calitate de partener principal, ediția de anul acesta a Cassini Hackathon, organizată de Institutul de Excelență în Antreprenoriat. Promovăm excelența în tehnologie, iar cu ocazia acestui eveniment, în linie cu valorile și practicile companiei, continuăm să facilităm efortul colaborativ al minților strălucite în domeniul securității cibernetice și al apărării, în special pe zona infrastructurii critice. Pentru noi, acestea reprezintă domenii de interes strategic, având un potențial enorm de dezvoltare și creștere la nivel european”, a declarat Diana Șipoș, Country Manager IT Solutions and Services Atos România.

Echipa câștigătoare din România își va prezenta idea în fața juriului european, alături de celelalte 9 echipe câștigătoare în țările participante, unde vor fi alese trei soluții la problemele propuse, care s-au remarcat în mod deosebit. După încheierea concursului, echipele învingătoare vor avea la dispoziție 100 de ore de mentorat, pe o perioadă de 6 luni, pentru transformarea ideii într-un business.