Ca urmare a anunţului de la COMPUTEX 2014, despre lansarea oficială a CPU-ul aniversar Intel Pentium G3258, ASRock Inc. lansează modelele aniversare Z97 (ATX) si Z97M (Micro ATX). Împreună cu cele două plăci, ASRock oferă şi tehnologia “Pentium Anniversary Boost”, cea mai simplă metodă de overclocking, oferind utilizatorilor performanţe superioare cu doar câteva apăsări de taste.

Pentium® Anniversary Boost

Spre deosebire de alţi producători de plăci de bază, ce oferă doar un simplu update de BIOS la lansarea unui nou CPU, ASRock face eforturi suplimentare şi oferă în exclusivitate tehnologia “Pentium® Anniversary Boost”.

Astfel, dacă ai un CPU Intel G3258 aniversar instalat pe o placa Z97 sau Z97M, modele aniversare, porneşte computerul şi apasă tasta “P” pentru a accesa meniu de OC oferit de această tehnologie, de unde poţi selecta frecvenţa CPU dorită. Mai departe, tehologia “Pentium® Anniversary Boost” realizează un overclock automat, accelerând frecvenţa CPU-ul de la 3.2 GHz până la un maxim de 4.2 GHz!

Z97 Anniversary şi Z97M Anniversary

Pe lângă “Pentium® Anniversary Boost”, modelul aniversar Z97 include şi tehnologia “Super Alloy”, controler Intel Gigabit LAN şi condensatoare audio ELNA, ce oferă performanţe audio superioare.

De cealaltă parte, Z97M aniversar este si ea dotată cu condensatoare audio ELNA, dar oferă şi un un combo de ieşiri video – D-Sub, DVI-D si HDMI- ce suportă Triple Monitor.

O placă de bază mai puternică, un OC mai puternic

Alături de modele aniversare Z97 şi Z97M, procesorul aniversar Intel G3528 poate fi puternic accelerat. La 4.5 GHz, atât frecvenţa CPU-ul cât şi performanţele în Sandra 2014 sunt accelerate cu peste 40%, în timp ce la valori de 4.8 GHz, frecvenţa procesorului este accelerată cu 50%!

Urmariti clipul de introducere pentru a afla mai multe detalii despre modelele aniversare Z97 şi Z97M:

https://www.youtube.com/watch?v=5F1MIVXTBgw

Alte detalii despre aceste plăci gasiti pe cele doua pagini ale produselor:

Z97 Aniversar

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z97%20Anniversary/

Z97M Aniversar

http://www.asrock.com/mb/Intel/Z97M%20Anniversary/