ASBIS Romania, filiala locală a grupului ASBIS, unul dintre distribuitorii importanți din piața IT din România, a încheiat cu Legrand, specialistul la nivel global în infrastructuri electrice și digitale, un acord de distribuție a echipamentelor de tip UPS și a produselor pentru cablare structurată.

Cu o abordare a dezvoltării tehnologice ce are în vedere protejarea mediului înconjurător și pentru a se adapta pieței în continuă schimbare, Legrand oferă o gamă de UPS-uri cu  functionalități suplimentare pentru a asigura continuitatea operării pentru orice tip de instalații. Designul inovator și calitatea superioară a componentelor utilizate permit UPS-urilor Legrand să atingă un nivel de eficiență de 96,4%, ceea ce duce la economii semnificative de energie.

Prezent de 10 ani pe piața locală, Legrand și-a triplat anul acesta portofoliul de UPS-uri prin lansarea a 21 de game noi, care includ produse inovatoare precum Trimod HE, Archimod HE și Keor T, singurul model de 60 kVA cu baterii interne, produse care se remarcă printr-o eficiență energetică ridicată și dimensiuni reduse.

Viziunea ASBIS Romania este de a oferi utilizatorilor din România, prin partenerii săi, produse de la cei mai importanți producători IT din lume, Legrand fiind liderul la nivel global în infrastructuri electrice și digitale, precum și unul dintre cei mai importanți producători de UPS-uri.“ a precizat domnul Ion Cușa, Country Manager al ASBIS Romania. “Ca urmare a extinderii portofoliului nostru cu aceste produse, ce răspund unei game extrem de largi de modele de utilizare, partenerii noștri vor beneficia de noi oportunități de afaceri și de noi posibilități de a-și spori profitabilitatea.”

Gama de UPS-uri Legrand este una dintre cele mai competitive și inovative game existente în momentul de față pe piața din România, iar noi ne dorim ca aceasta să ajungă la cât mai mulți clienți. Și cum puteam reuși să îndeplinim cu succes acest obiectiv dacă nu prin intermediul unuia dintre cei mai competitivi distribuitori IT din țară?” a declarat domnul Călin Pașcalău, director general Legrand România.

UPS-urile Legrand se împart in 3 categorii distincte, diferențiate în functie de nevoile utilizatorilor. Categoria „Utilizatori finali și companii mici” include modelele Niky, Niky S, Guardian, Informer Compact, Informer și Keor Multiplug.

Categoria „Companii medii”, potrivită pentru aplicațiile de până la 10 kVA, oferă clienților gamele Daker Dk, Sinus Premium, Sinus LCD, DSP Multipower, DSP Flexipower, Megaline și Keor S.

Din cea de-a treia categorie, „Corporaţii și proiecte ample”, fac parte gamele Trimod, Archimod,  precum și nou venitele Trimod HE, Archimod HE, Keor T, Keor HP, Pyramid DSP și Pyramid DSP T. Produsele din această categorie au fost concepute pentru utilizatorii cu cerințe ridicate în materie de protecție a echipamentelor electrice. Astfel, UPS-urile pot fi dimensionate în funcție de cerințele din momentul respectiv, cu posibilitatea de a adăuga noi  module pe parcurs, pentru aplicații de până la 800 kVA.

În plus, gamele diversificate pe care Legrand le aduce pe piața locală permit conceperea unor soluții personalizate, care să includă UPS-uri din toate cele trei categorii, indiferent de amploarea proiectului.

ASBIS Romania va comercializa, începând din acest trimestru, o gamă variată de produse Legrand, incluzând UPS-uri convenționale Daker DK, UPS-uri Line Interactive Niky și Niky S, sisteme modulare Archimod și Trimod. De asemenea, va oferi produse pentru soluţii integrate de​ cablare structurată și centre de date care cuprind elemente de conectică atât pentru cupru, cât și pentru fibră optică, cofrete și cabinete,  elemente pentru gestionarea cablurilor, accesorii de cablare, elemente active de cooling, integrate sub grupele de produse LCS2 și Linkeo.