ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) va organiza la București, pe 4 martie anul viitor, prima ediție a Conferinței Make Open Source Software – MOSS 2015, eveniment dedicat dezvoltatorilor de software open source.

Organizatorii lansează invitația companiilor de software interesate cât și specialiștilor în open source să se înscrie în agenda evenimentului cu o prezentare prin intermediul site-ului mossconf.ro, până pe 9 decembrie anul curent.

Comitetul tehnic al conferinței va evalua propunerile primite, în funcție de gradul de noutate a informațiilor trimise, aplicabilitatea practică și impactul de business al soluțiilor prezentate.

Ideea organizării evenimentului a venit ca răspuns la interesul manifestat de companii de a încuraja schimbul de experiență între specialiști și dezvoltarea de bune practici în interiorul industriei. Prin intermediul conferinței, vrem să oferim posibilitatea celor care lucrează pe tehnologii open source să interacționeze direct și să prezinte proiectele în care sunt implicați. Ne propunem  ca MOSS  să devină o conferință cu tradiție pentru toți cei interesați de tehnologii open-source”, spune Valerica Dragomir, Director executiv ANIS.

Conferința va include două segmente principale – Embedded & Mobile Systems și respectiv Cloud Solutions. Subiectele și proiectele pe care organizatorii le propun pentru abordare vizează dezvoltarea de aplicații mobile, aplicații pentru echipamente hardware (embedded), implementare automată la scară largă, design cât și realizarea de soluții hibride în cloud, monitorizare de aplicații în cloud.

În audiența evenimentului sunt așteptate peste 100 de persoane – dezvoltatori, manageri de echipe sau proiecte, studenți si profesori interesați de tehnologiile open source. Programul final al MOSS 2015 va fi anunțat în luna ianuarie a anului viitor, odată cu punerea in vânzare a biletelor.