ARMONIA®sanita este sistemul informatic care va asigura colaborarea intre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov, Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Pantelimon” si Spitalul Clinic Colentina, in cadrul proiectului ASEC – „Acces la servicii e-sanatate complexe, prin implementarea unui sistem informatic integrat”.

„Scopul acestei implementari il reprezinta consolidarea colaborarii inter-spitalicesti – in ceea ce priveste tratarea pacientului in regim de urgenta la nivelul municipiului Bucuresti si al judetului Ilfov. Sunt convins ca proiectul va contribui la cresterea calitatii actului medical si va facilita accesul cetatenilor la serviciilor medicale de urgenta la standarde europene.„ declara dl. Dr. Eduard Armeanu, manager al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Ilfov

Proiectul consta in realizarea si implementarea unei platforme unice in care sunt consolidate si partajate informatiile medicale ale celor trei furnizori de servicii medicale si care vine in completarea aplicatiilor existente in spitale. ASEC vizeaza instruirea a peste 500 de utilizatori privind operarea corecta a noului sistemul informatic, ARMONIA®sanita. Scolarizarea va fi realizata in decursul celor 8 luni de implementare ale proiectului, in aproximativ 37 de sesiuni de training.

In cadrul proiectului vor fi implementate 16 module care vor permite accesul rapid la informatii critice despre pacient, colaborarea intre medicii din cele trei spitale si intre spitale si pacienti. Printre modulele contractate se numara: Portal medici si pacienti, Oncologie, Detectia erorilor medicale, Tablou clinic pacient, Telemedicina etc.

„Implementarea sistemului ARMONIA®sanita este o componenta cheie a proiectului de informatizare ASEC, alaturi de dotarea cu echipament hardware, software si serviciile aferente. Un avantaj major pe care il asteptam in urma implementarii este imbunatatirea accesului personalului medical la servicii informatice de tip e-sanatate, ceea ce poate permite luarea unor decizii medicale prompte si corecte, in functie de istoricul medical al pacientului, cunostintele medicale si planurile de tratament disponibile. La finalul proiectului, vom avea si un instrument de supraveghere a starii pacientului dupa iesirea acestuia din spital, un portal pus la dispozitia cetatenilor si a medicilor, cu informatii medicale actualizate. Prin intermediul acestui portal, ne propunem sa crestem accesul cetatenilor la servicii de sanatate de calitate.”adauga  dl. Dr, Eduard Armeanu, manager Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov

Proiectul ASEC a primit finantare europeana, in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Principalele obiective ale proiectului vizeaza cresterea calitatii serviciilor medicale de urgenta furnizate de Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov, Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Pantelimon” si Spitalul Clinic Colentina, cresterea accesului cetateniilor la servicii de sanatate de calitate, optimizarea prelucrarii si schimbului de informatii medicale intre cele trei spitale, dezvoltarea de servicii integrate de sanatate si imbunatatirea accesului personalului medical la servicii informatice de tip e-sanatate.