Chiar dacă vara se apropie de sfârșit, încă nu este timpul pierdut pentru organizarea unei vacanțe, mai ales că în luna septembrie scad și prețurile pentru cazare și transport. Celor care vor să se bucure de ultimele săptămâni călduroase ale acestui an, specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm le recomandă o serie de aplicații care să îi ajute în planificarea unei vacanțe de neuitat, chiar în ultimul moment.

Pentru a profita de cele mai bune prețuri la cazare, precum și de o rezervare sigură, pe lângă deja celebra aplicație Booking.com, există și Eazy Bookings, prin care utilizatorii pot face rezervări last-minute. Mai mult, pe lângă ofertele de cazare, aplicația include și servicii de rezervare a biletelor de avion și închiriere de mașini la destinație.

„Un alt instrument util pentru găsirea de oferte turistice avantajoase este Kolektiva, o aplicație românească ce include pachete turistice naționale și internaționale. În plus, beneficiază și de criterii speciale de filtrare a ofertelor, astfel încât să putem găsi fie cele mai vândute vacanțe, fie cele mai noi pachete sau oferte de tipul last-minute”, a explicat Cosmin Șeclaman – ThePhoneGeeks.

În ceea ce privește transportul, cei care pleacă la drum cu mașina au la dispoziție Waze social GPS Maps & Traffic, o aplicație cu rol de GPS, dar și funcții de vizualizare și raportare a evenimentelor rutiere. O altă funcție interesantă este aceea de sincronizare cu profilul de Facebook, astfel încât locația utilizatorului să fie vizibilă anumitor persoane din lista de prieteni.

Aplicații utile în explorarea destinației de vacanță

Pentru a afla ce activități sunt recomandate pentru o anumită destinație și ce este de evitat, cea mai bună metodă este consultarea celor care au fost deja acolo. În acest sens, aplicația TripAdvisor City Guides Catalog oferă informații despre diverse orașe, de la obiectivele turistice ce merită vizitate, până la recomandări de restaurante, cafenele și baruri.

„Această aplicație este utilă în special celor care își planifică vacanța în ultimul moment și nu au timp să se documenteze despre destinația aleasă. O aplicație similară este Zomato Food, Restaurant & Bar Finder, care oferă informații despre restaurante cu un anumit specific culinar, dar și despre locația celor mai apropiate lanțuri de cafenele sau fast-food. În acest fel, suntem siguri că găsim rapid un local care să corespundă gusturilor noastre”, a adăugat Cosmin Șeclaman.

Nu în ultimul rând, bugetul este un aspect important, astfel că aplicația Travel Calculator permite estimarea costului total al călătoriei chiar înainte de a pleca, folosind un curs valutar actualizat.

Telefonul – partener de călătorie

Cei care pleacă în vacanță la mare și vor să se întoarcă cu amintiri inedite au la dispoziție telefonul Sony Xperia Z2, ideal pentru realizarea fotografiilor sub apă, carcasa elegantă din aluminiu oferindu-i protecția necesară. De asemenea, pasionații de selfie-uri nu trebuie să plece în vacanță fără un HTC One M8, a cărui cameră frontală garantează realizarea celor mai frumoase fotografii.

„O altă caracteristică importantă a telefonului mobil atunci când vine vorba de plecat în vacanță este autonomia bateriei. Utilizarea aplicațiilor și a camerei foto consumă bateria și de multe ori nu ne este la îndemână să așteptăm să se încarce. În astfel de situații este util un telefon precum Philips Xenium W8510, cu o autonomie de până la 18 ore de convorbire și până la 10 ore de navigare pe Internet”, a încheiat Cosmin Șeclaman.

În plus, specialistul EuroGsm recomandă și utilizarea de accesorii precum încărcătoarele auto, căștile bluetooth sau cardurile de memorie, pentru a evita surprizele neplăcute în vacanță.