Chiar dacă în ultima vreme au predominat ploile și temperaturile scăzute, treptat, vara își intră în drepturi. Celor care au nevoie de sfaturi în ceea ce privește organizarea concediului sau de idei pentru diferite activități în sezonul cald, echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm recomandă o serie de aplicații pentru dispozitivele mobile care să îi ajute să se bucure și mai mult de vacanță.

Pentru cei care și-au stabilit deja destinația și doresc să afle mai multe detalii despre obiectivele turistice pe care nu trebuie să le rateze, cele mai bune restaurante sau sfaturi legate de obiceiurile locale, specialiștii EuroGsm recomandă setul de aplicații Frommer’s Travel Tools. Acestea deservesc călătorul modern printr-o trusă digitală de instrumente, incluzând opţiuni pentru calcularea bacşişului, în funcţie de ţară, lista de obiecte pentru bagaj, un convertor valutar şi un convertor pentru timp şi distanţă, temperatură, greutate şi volum, în funcţie de diverse unităţi.

„Cei care de abia acum se gândesc unde vor să își petreacă vacanța au la dispoziție aplicația Hipmunk, care nu doar arată și compară preţurile zborurilor, ci ia în calcul şi escalele, timpul zborului şi alte astfel de detalii. În plus, poate fi instalată pe orice smartphone cu Android sau iOS şi face şi recomandări de cazare”, a precizat Andrei Ginju – ThePhoneGeeks.

Altă aplicație care asigură zborul către destinația de vacanță este GateGuru, care pune la dispoziție hărți ale aeroporturilor și terminalelor, informații despre zboruri și chiar despre magazinele duty-free din aeroport, în timp ce SeatGuru garantează alegerea celor mai bune locuri în avion de la peste 100 de companii aeriene.

Aplicații pentru munte și mare

Iubitorilor de aventură și trasee montane nu trebuie să le lipsească o busolă atunci când pleacă în expediție, iar aplicația Compass se dovedește a fi foarte utilă în această situație, mai ales că nu necesită accesul la Internet, funcționând chiar și atunci când telefonul nu are semnal. De asemenea, aplicația Find My Friends permite localizarea tovarășilor de călătorie, singura condiție fiind ca și aceștia să permită accesul aplicației anterior călătoriei.

Cei care preferă marea au la dispoziție aplicația Nevus, care îi ajută să se protejeze de arsuri solare, prin intermediul notificărilor trimise la intervale regulate de timp. Mai mult, în funcție de localizarea prin GPS, utilizatorii sunt informați asupra nivelului de radiații de la sol, astfel încât să aplice mai des loțiune de plajă, dacă este necesar.

„În afară de rolul de asistent la plajă, aplicația oferă informații utile, de la cum ne tratăm arsurile, până la informații despre diverse tipuri de piele, cu recomandările de rigoare”, a mai spus specialistul EuroGsm.

În formă pentru o vară de neuitat

Fie că plecăm în concediu sau nu, sănătatea și forma fizică sunt importante în sezonul estival, astfel că aplicația Lose It! oferă recomandări de exerciții fizice și calculează carbohidraţii, grăsimile şi alţi nutrienţi ce trebuie consumați pentru a scăpa de kilogramele în plus.

„Posesorii de telefoane mobile Samsung Galaxy S5 beneficiază de programul „S Health”, care ajută la menținerea unui stil de viață sănătos prin oferirea în timp real a unor informații legate de starea de sănătate a utilizatorului. De asemenea, utilizatorii pot să își verifice foarte ușor starea de sănătate cu ajutorul jurnalului de alimentație, jurnalului de exerciții fizice sau a funcției de monitorizare a somnului, anumite funcții fiind activate prin intermediul unor accesorii”, a mai precizat Andrei Ginju.

Iar pentru că un corp frumos trebuie pus în evidență de ținute la modă, sesiunile de cumpărături pot fi mai rapide și eficiente cu ajutorul aplicației Stylish Girl – Fashion Closet, ce permite crearea unei colecţii de haine care să servească drept inspirație pentru shopping. Pot fi încărcate poze cu haine din garderoba proprie, care ulterior să fie combinate cu haine şi accesorii din magazine, pentru a crea un outfit nemaipomenit. În plus, aplicaţia arată ce mai e nou în lumea vedetelor, cum arată dulapurile celebrităţilor şi multe altele.

Nu în ultimul rând, există o serie de accesorii recomandate pentru activitățile din timpul verii, precum tocurile impermeabile pentru gadget-uri, sau ceasul Samsung Galaxy Gear V700 Smartwatch, ideal pentru a fi la curent cu apelurile și notificările primite pe smartphone.