Mașina personală este mijlocul de transport preferat de cele mai multe persoane, însă întreținerea ei poate da bătăi de cap oricărui șofer. În acest sens, specialiștii ThePhoneGeeks ai EuroGsm vin cu o serie de sugestii pentru aplicații dedicate telefonului mobil care să îi ajute pe șoferi să monitorizeze starea automobilului și să evite situațiile neplăcute.

O astfel de aplicație este Car Maintenance & Fuel, ce ține evidența task-urilor pentru întreținerea autovehiculelor. Pentru a da rezultate, este necesară introducerea tuturor datelor despre verificarea sistemului de frânare, schimbul de ulei și de filtre sau reglajul presiunii anvelopelor, iar aplicația trimite notificări atunci cand se apropie termenul limită pentru realizarea acestor acțiuni. Afișajul este numeric sau sub formă de grafic, iar interfața este intuitivă.

„Aplicația oferă, de asemenea, posibilitatea de a ține evidența consumului de combustibil și a prețului acestuia, precum și a costurilor implicate de reparații sau schimburile de piese”, a explicat Bogdan Beleiu – ThePhoneGeeks.

O aplicație similară este Car Maintenance Reminder Lite, un calendar sub formă grafică ce trimite notificări pentru toate lucrările de întreținere a autoturismului. Fie că este vorba de schimbul de ulei sau programarea la mecanic, aplicația nu dă greș, calculând și consumul mașinii, dacă se memorează datele acesteia. În plus, aplicația este foarte utilă și pentru posesorii de motociclete.

În ceea ce privește documentele mașinii, acestea pot fi actualizate tot cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicației Auto.ro. Aceasta permite realizarea de diverse plăți auto – rovinietă, RCA, parcare, dar și programarea la un service auto pentru revizie sau reparații. Mai mult, aplicația oferă informații despre cele mai apropiate benzinării, spălătorii sau vulcanizări din zona în care se află utilizatorul.

În siguranță la volan

Pentru că utilizarea telefonului mobil în timpul condusului este periculoasă și interzisă prin lege, aplicația Driving Assistant vine în ajutorul șoferilor care nu se pot despărți de telefon nici atunci când se află la volan. În funcție de setările prestabilite, aceasta pornește automat funcțiile GPS, Wi-Fi sau Bluetooth ale dispozitivului mobil și poate afișa harta zonei de deplasare, precum și condițiile meteo din zona tranzitată.

„Șoferii cărora le place să vorbească la telefon în timp ce conduc au la dispoziție aplicația Driving Call Screen, ce adaptează funcțiile telefonului mobil astfel încât utilizatorul să nu fie nevoit să își ia ochii de la drum. Aceasta poate fi setată pentru a răspunde automat după 5 secunde oricărui apel și a porni funcția de speaker, fără a fi necesară atingerea vreunui buton”, precizează Bogdan Beleiu.

Tot pentru siguranța în trafic există și gadget-uri precum senzorii de parcare, aceștia putând fi montați cu ușurință pe bara din spate a autoturismului pentru a detecta obstacolele aflate la distanțe cuprinse între 30 – 200 cm de mașină. Alături de senzori, pachetul include un display generos, cu distanța exprimată în centimetri și gradații care permit vizualizarea distanței față de obiectele din spatele autovehiculului.

Pasiune pentru condus sau dorința de a învăța

Cei care sunt pasionați de sporturile cu mașini sau motociclete se pot bucura de aplicația Motorsport HD, ce permite vizualizarea de clipuri cu momente din curse de Formula 1, Nascar, Indy Endurance sau Dragster. De asemenea, Motorsport.com aduce știri de ultimă oră din lumea curselor de Formula 1, precum și scurte momente video sau fotografii interesante.

„Nu în ultimul rând, cei care aspiră să devină șoferi au la dispoziție aplicația Chestionare Auto, ce oferă posibilitatea de a învăța legislația pentru toate categoriile de vehicule motorizate și a testa apoi cunoștințele dobândite. Astfel, cei care urmează să susțină examenul auto pot rezolva simulări de teste, pentru a fi mai bine pregătiți”, a încheiat Bogdan Beleiu.