După prezentarea tehnologiilor și a performanțelor disponibile pe viitoarele procesoare desktop AMD Ryzen™ primite cu atât de mult entuziasm, AMD anunță astăzi disponibilitatea unui ecosystem extins de plăci de bază AM4 de la cinci producători. În plus, AMD a prezentat

în cadrul CES sisteme PC cu performanțe ridicate, echipate cu procesoare Ryzen, produse de 17 integratori din toată lumea.

“2017 va fi un an memorabil pentru AMD, partenerii săi dar si pentru întreaga industrie PC, și suntem încântați să începem anul prezentând în cadrul CES o gamă extinsă de plăci de bază și soluții PC complete de la partenerii noști OEM,” a spus Jim Anderson, vicepreședinte senior și manager general, Computing and Graphics Group, AMD.

 

Plăci de bază și chipseturi noi

AMD împreună cu partenerii săi au lansat astăzi un set extins de plăci de bază ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte și MSI, construite în jurul a două chipseturi pentru procesoarele Ryzen: X370 și X300. Plăcile cu chipset X370 sunt destinate celor care doresc cea mai bună performanță, cele mai noi funcționalități și conectivitate superioară pentru computerele lor, incluzând suport pentru overclocking[i] și configurații dual graphics. Pentru utilizatorii în căutare de performanță într-un pachet compact, plăcile cu cipset X300 includ socket AM4 pentru procesoare Ryzen dar la dimensiuni mini-ITX. Ambele cipseturi dispun de tehnologii de ultimă generație:

  • Memorie Dual-channel DDR4
  • NVMe
  • Suport M.2 SATA
  • USB 3.1 Gen 1 și Gen 2
  • Capabilități PCIe® 3.0[ii]

 

Plăci de bază prezentate în cadrul CES 2017:

 

  • ASRock X370 Taichi, ASRock X370 Gaming K4, ASRock AB350 Gaming K4 & ASRock A320M Pro4
  • Asus B350M-C
  • Biostar X370GT7, Biostar X350GT5 & Biostar X350GT3
  • Gigabyte GA-AX370-Gaming K5, Gigabyte GA-AX370-Gaming 5, Gigabyte AB350-Gaming 3 & Gigabyte A320M-HD3
  • MSI A320M Pro-VD, MSI X370 Xpower Gaming Titanium, MSI B350 Tomahawk & MSI B350M Mortar

 

Noi soluții termice de la parteneri

Pentru entuziaști și builderi PC axați pe soluții premium, silențioase, eficiente sau pentru overclockeri, AMD lucrează cu 15 producătorii de coolere cu scopu de a crea un set de produse alternative necesare acestor cerințe și destinate procesoarelor AM4. Dintre acestea menționăm Noctua NH-D15 și NH-U12S. În plus, EKWB va oferi produse de răcire cu apă compatibile AM4.

PC-urile cu procesoarele AMD Ryzen, plăcile de bază AM4 și soluțiile de răcire vor fi disponibile în primul trimestru din 2017.[i] AMD’s product warranty does not cover damages caused by overclocking, even when overclocking is enabled via AMD hardware and/or software . GD-26

[ii] Pending PCIe® certification