AMD a anunțat la Mobile World Congress disponibilitatea unei noi soluții BlueStacks dual-OS Android, optimizată pentru procesoarele APU, cu dată de livrare în a doua jumătate a anului 2014. Soluția AMD și BlueStacks asigură o experiență completă Google Android™ OS pe sistemele cu Microsoft® Windows, tablete cu hardware AMD, computere 2-în-1, laptop-uri și desktop-uri din piața de retail. Disponibilitatea în magazinele retail a soluției virtualizate de Android,  prezentată la CES la începutul acestui an, va permita utilizatorilor să acceseze cu ușurință atât medii de lucru Windows cât și Android, în acelși timp, pe computerele selectate cu hardware AMD.  Soluția BlueStacks va fi inițial disponibilă prin intermediul câtorva parteneri cheie din piața retail din regiunea EMEA în cursul acestui an.

“Posibilitatea de a utiliza două sisteme de operare simultan va oferi utilizatorului opțiunea de a rula atât aplicații Windows, dar și Android, însă cheia acestui demers stă în generarea unei integrări perfecte a mediilor de lucru și productivității în acest ecosistem,” a spus Steve Belt, vice președinte corporate, Product Management, la AMD. “Disponibilitatea soluției noastre în piața de retail pune AMD și BlueStacks într-o poziție unică, aceea de oferi direct din magazin opțiunea de acces la o experiență fabuloasă încă din momentul achiziției noului sistem.”

Clienții vor avea posibilitatea de a opta pentru un upgrade AMD-BlueStacks la momentul cumpărării PC-ului din magazinele retail selectate.

Versiunea retail BlueStacks ce rulează pe un PC cu Windows și hardware AMD APU oferă:

  • Interfață Android familiară, inclusiv setări, configurare și personalizare;
  • Posibilitatea de a rula aplicații Android într-o fereastră sau la rezoluție Full Screen cu acces direct la puterea de procesare nucleelor AMD Radeon;
  • Suport pentru sute de mii de aplicații Android, dar și sincronizare cu alte dispozitive Android;
  • Interoperabilitate prin transfer direct de fișiere care va permite aplicațiilor Android să acceseze fișiere stocate pe sistemul de operare Windows; și
  • Suport pentru senzori integrați cum ar fi cameră video, accelerometru, giroscop și altele.