AMD a anunțat  în cadrul conferinței “Capsaicin Siggraph” noi tehnologii și parteneriate grafice care vor remodela comunicatea CG (computer graphics), noutăți ce includ noile produse profesionale Radeon pentru creare de conținut.

Mai jos veți regăsi un sumar al tehnologiilor și produselor anunțate de AMD in cadrul Capsaicin Siggraph și kitul de presă cu detalii aditionale.

1) AMD introduce noua serie Radeon Pro WX

·         AMD lansează noi soluții ce se adresează creatorilor de conținut moderni și inginerilor: noua serie de plăci grafice profesionale Radeon Pro WX, ce are la bază premiata arhitectură Polaris, creată pentru a livra rezultate grafice excepționale într-o era PC tot mai imersivă

·         Soluțiile Radeon Pro și noua serie de plăci grafice profesionale Radeon Pro WX reprezintă o abordare fundamental schimbată în ceea ce îi privește pe profesionișii din domeniu atenți la standardelor deschise, suite software non-proprietare și hardware evoluat – lucruri care vor permite oamenilor să creeze o “artă a imposibilului”.

·         Seria de plăci grafice Radeon Pro WX sunt pregătite pentru noua eră a creației și au fost optimizate open source

·         Seria Radeon Pro WX au fost create pentru a adresa domenii specifice:

    • Radeon Pro WX 7100 GPU este capabilă să lucreze cu volume mari de lucru din domeniile inginerie și divertisment, fiind cea mai accesibilă soluție pentru creatorii de conținut VR.
    • Radeon Pro WX 5100 GPU este soluția ideală pentru dezvoltarea de produs
    • Radeon Pro WX 4100 GPU oferă performanțe substanțiale intr-un design compact, deschizând orizonturile pentru configurarea de stații de lucru cu dimensiuni reduse necesare profesioniștilor CAD.

·         Consultați kitul media pentru mai multe detalii.

 

2) AMD prezintă ProRender și se concentreză tot mai mult pe suita GPUOpen

·         AMD a anunțat că motorul de redare ProRender bazat pe instrucțiuni fizice este începând de astăzi open souce, dezvoltatorii beneficiind de acces la codul sursă.

·         Ca parte a GPUOpen, Radeon ProRender (denumit anterior AMD FireRender) permite creatorilor de conținut să dea viață propriilor idei prin intermediul aplicațiilor performante.

·         GPUOpen este o inițiativă AMD ce vine în ajutorul developerilor la crearea de jocuri revoluționare, aplicații profesionale de grafică și aplicații de calcul GPU, fără nici un cost aditional și utilizând unelte open source.

·         Spre deosebire de alte motoare de randare, Radeon ProRender poate echilibra simultan capabilitățile de calcul ale procesoarele CPU și GPU – din același sistem, în același timp – livrând o accelerare GPU rapidă, cu rezultate remarcabile.

 

3) Tehnologia AMD Radeon Solid State Graphics creată să transforme arhitectura unei stații de lucru PC

·         AMD a anunțat dezvoltarea unei noi soluții Radeon Pro destinată aplicațiilor ce lucrează cu seturi extinse de date, care va fi disponibilă initial doar pentru developeri

·         Pornind de la 1TB Radeon Solid State Graphics (SSG), această tehnologie inovatoare Radeon Pro nu doar că va aduce o capacitate de memorie de o altă magnitudine în comparație cu modelele existente, dar va revoluționa modul in care post-producțiile 8K vor fi procesate, randările la rezolutii înalte, crearea de conținut VR, explorarea zăcămintelor de petrol și gaze naturale, ingineria asistată de calculator, imagistica medicală și știința în general fiind sarcini ce vor cunoaște o noua dimensiune a modului de evoluție