În cadrul evenimentului ChinaJoy 2021, AMD a lansat noua placă grafică, AMD Radeon RX 6600 XT. Aceasta este concepută pentru a oferi experiențe de gaming la cel mai înalt nivel la rezoluția 1080p.

Radeon RX 6600 XT este construită pe arhitectura revoluționară AMD RDNA 2, oferind 32 MB de memorie AMD Infinity Cache și 8 GB de memorie GDDR6. De asemenea, pentru a eficientiza cele mai solicitante jocuri, sunt integrate numeroase tehnologii, precum:

  • AMD FidelityFX Super Resolution – O tehnologie de upscaling spațial open-source pentru dezvoltatorii de jocuri care oferă în medie performanțe de până la 2,4 ori mai mari în „Mod de performanță” comparativ cu 4K-ul nativ în anumite jocuri. Tehnologia FSR este concepută pentru a fi disponibilă pe o gamă largă de procesoare și GPU-uri AMD, dar și pentru plăcile grafice concurente.
  • AMD Smart Access Memory (SAM) – Tehnologia concepută pentru a livra maximul de putere în combo-ul Radeon RX 6000 Series și AMD Ryzen 5000, ori în seria Ryzen 3000 pentru desktopuri și AMD 500. Astfel, SAM oferă procesoarelor Ryzen acces la întreaga memorie GDDR6 a GPU-ului pentru un boost semnificativ de performanță în anumite jocuri.
  • Alte tehnologii prezente sunt: DirectX 12 Ultimate Support, AMD Radeon Anti-Lag și AMD Radeon Boost ce permit noii plăci grafice să ofere experiențe de joc uimitoare la 1080p.

Placa video Radeon RX 6600XT va fi disponibilă la partenerii AMD (ASROck, ASUS, Biostar, Gigabyte, MSI, PowerColor, SAPPHIRE, XFX și Yeston), dar și la retailerii/etailerii globali începând cu 11 August 2021, la prețul de 379 de dolari. Pentru sistemele OEM, Radeon RX 6600 va fi disponibilă tot de luna următoare.