AMD anunţă echiparea noilor platforme QNAP,TVS-863+ şi TVS-x63, cu SoC-ul (system-on-chip) integrat AMD G-Series. Platformele sunt proiectate pentru afacerile mici şi mijlocii. Mai mult, seria TVS-x63+ este o variantă foarte potrivită pentru servere SMB NAS 4/6/8-bay cu suport 10GbE și criptare hardware accelerată.

“Noul sistem QNAP NAS bazat pe SoC-ul integrat AMD G-Series reprezintă dovada

dedicării noastre in domeniul inovaţiei”, a afirmat Scott Taylor, vicepreşedinte şi manager general al AMD Embedded Solutions. ”NAS este opţiunea potrivită pentru SoC-ul AMD G-Series, dacă luăm în considerare puterea de calcul, consumul de energie redus şi GPU-ul integrat.”

SoC-ul Integrat AMD G-Series ( supranumit “Steppe Eagle”) oferă in colaborare cu QNAP, o platformă cu un procesor performant quad-core de 2.4 GHz, suport pentru până la 16GB RAM, securitate integrată cu motor de criptare hardware, si o unitate de procesare grafică (GPU) discretă cu control I/O pe același cip.

“SoC-ul Integrat AMD G-Series este ideal pentru cerințele de stocare SMB şi SOHO”, a afirmat YT Lee, vicepreşedinte al QNAP. “Această platforma oferă un raport performanţă – cost ideal, fiind potrivită pentru utilizatorii din mediile de afaceri.“

Seria QNAP TVS-x63+ Turbo vNAS este alimentată de un procesor de ultimă generaţie AMD quad-core 2.4 GHz cu o capacitate de 10GbE, si prezintă un motor de criptare hardware accelerată cu viteze de peste 400 MB/s, recunoscuta serie de placi grafice AMD Radeon™ şi suport AMD-V. Astfel acesta devine un lider in materie de performanţă, si poate schimba fundamental costurile de utilizare crescând productivitatea intr-un mediu business 24/7. Platforma oferă clienţilor posibilitatea de a stoca şi partaja date, facilități de backup, venind la pachet cu o mulţime de aplicaţii business. În plus, aceasta deţine nenumărate caracteristici atrăgătoare precum :

  • Viteze de 10GbE pentru stocarea, partajarea si backup-ul datelor
  • Criptare rapidă pe 256 de biţi AES NAS pentru o securitate sporită
  • Tehnologia QNAP QvPC pentru rularea mai multor maşini virtuale cu suport de display 4K
  • Sistem video de înregistrare  prin reţea pentru monitorizare in timp real, playback, notificări, şi tehnologia IVA (Intelligent Video Analytics) ce garanteză siguranţa perimetrului atunci când e folosită cu camerele IP suportate
  • .Video transcoding (criptare/codare) cu acelerare hardware
  • Conexiune Dual HDMI cu suport audio 7.1 HD pentru cei entuziaşti

Noua serie QNAP, TVS-x63+ Turbo vNAS, va fi disponibilă prin toţi partenerii începând din această lună.