AMD a anunțat publicarea celui de-al 26-lea raport anual privind activitatea din sectorul de CSR (responsabilitate corporativă), care evidențiază realizările companiei din anul precedent, inclusiv target-urile atinse față de obiectivele sale din perioadă 2014-2020 și prezentarea noile obiective pentru intervalul 2025 – 2030. Raportul din acest an cuprinde patru aspecte esențiale ce privesc mediul înconjurător, mediul social și guvernamental (ESG), domenii de concentrare strategică care ghidează abordarea bazată pe scopurile companiei către performanță: impact digital, administrarea mediului, responsabilitatea lanțului de aprovizionare și diversitate, apartenență și incluziune.
Conducerea unui impact digital semnificativ
Anul trecut, AMD a înființat Fondul COVID-19 High Performance Compute (HPC) pentru a oferi universităților și instituțiilor resurse de procesare de înaltă performanță pentru a accelera cercetarea medicală privind COVID-19 și alte boli. Pentru a demonstra angajamentul continuu al companiei față de impactul digital pe viitor, compania și-a stabilit un obiectiv de a beneficia 100 de milioane de oameni până în 2025 prin filantropia AMD și AMD Foundation și parteneriate care permit educația STEM, cercetarea științifică și forța de muncă a viitorului.
Promovarea protejării mediului
AMD continuă să acorde prioritate protejării mediului în cadrul strategiei de afaceri a companiei. Inițiativa de eficiență energetică AMD 25×20 a dus la o creștere de 31,7x a performanței pe watt în procesoarele sale pentru dispozitive mobile. Bazându-se pe acest impuls, compania își propune acum să obțină o creștere de 30 de ori a eficienței energetice până în 2025 pentru procesoarele și acceleratoarele AMD care alimentează servere pentru piețele în creștere rapidă ale formării de inteligență artificială (AI) și HPC. În plus, AMD a redus emisiile de gaze cu efect de seră (GES) din operațiunile sale (domeniile 1 și 2) cu 38% din 2014 până în 2020, obiectivul inițial fiind de 20%. Privind în perspectivă, AMD și-a stabilit un nou obiectiv științific pentru operațiunile sale care implică o reducere cu 50% a emisiilor de GES din 2020 până în 2030.
Menținerea unui lanț de aprovizionare responsabil
Strategia companiei privind parteneriatele pentru responsabilitatea lanțului de aprovizionare se concentrează pe livrarea de produse de calitate, menținând în același timp standarde sociale și de mediu ridicate. În 2020, 47% dintre furnizorii de producție AMD au efectuat audituri active în cadrul Responsible Business Alliance (RBA), cu scoruri medii de audit cu 39% mai bune decât media RBA. Compania a anunțat noi obiective ale lanțului de aprovizionare pentru 2025, care includ auditul a 100% din furnizorii săi, sporind în același timp eforturile de protecție climatică și activitățile de consolidare a capacității, cum ar fi instruirea și angajamentele din industrie.
Promovarea unei culturi a diversității, apartenenței și incluziunii
AMD se angajează să crească diversitatea, apartenența și incluziunea (DB&I) în forța sa de muncă pentru a ajuta la implementarea diferitelor puncte de vedere și experiențe, încurajarea inovării și provocarea statu quo-ului atunci când este necesar. Pentru 2021, angajarea sporită a grupurilor subreprezentate este o componentă a valorilor strategice ale companiei. Compania a crescut investițiile în grupuri de resurse pentru angajați (ERG) și a anunțat un obiectiv de participare de 70% a angajaților săi la AMD ERG și / sau alte inițiative de incluziune AMD până în 2025.
Sprijinirea comunităților locale AMD din întreaga lume
Într-o perioadă în care omenirea are nevoie în special de parteneriate între comunități și companii, AMD și angajații au crescut semnificativ sprijinul filantropic în comunitățile din întreaga lume. Prin eforturile noastre de răspuns COVID-19, au fost donate către universități, institute de cercetare suma de peste 26 de milioane de dolari USD și echipamente de protecție personală.