AMD a anunţat semnarea contractului de achiziţie a companiei SeaMicro, un pionier în industria de micro servere performante, cu consum redus de energie, pentru aproximativ 334 milioane USD, din care aproximativ 281 milioane USD vor fi plătiţi în lichidităţi. Prin achiziţia SeaMicro, AMD îşi va accelera strategia de livrare a tehnologiilor de server către clienţii OEM ce deservesc centre de date în cloud. Cu tehnologiile de fabricaţie SeaMicro şi capacitatea de dezvoltare a acestora, AMD se va poziţiona în mod strategic pentru a oferi servere cu performanţe de vârf destinate fluxurilor de lucru masive cum ar fi conţinut web dinamic, reţele de socializare, motoare de căutare sau conţinut video.

—   Soluţiile Microserver de la SeaMicro pregătesc scenariul pentru strategia AMD de a deveni lider în piaţa Cloud Data Center, aflată într-o creştere accentuată

Tehnologiile de server AMD combinate cu tehnologiile SeaMicro asigură clienţilor o gamă extinsă de opţiuni în privinţa procesoarelor şi platformelor, acestea putând ajuta semnificativ la reducerea complexităţii centrelor de date, a costurilor şi consumului de energie, totodată oferind performanţe îmbunătăţite. AMD are în plan lansarea, în cea de a doua jumătate a anului, a primei soluţii AMD Opteron™ ce combină tehnologii AMD şi SeaMicro. Compania îşi va păstra angajamentele în privinţa pieţei de servere tradiţionale, şi va continua să investească în aceasta zonă.

“Prin achiziţia SeaMicro, accelerăm transformarea AMD într-un inovator agil, capabil să mizeze pe o poziţie de lider al pieţei Cloud Data Center,” a spus Rory Read, preşedinte şi CEO, AMD. “SeaMicro este un pionier al tehnologiilor pentru servere cu eficienţă ridicată în consumul de energie. Combinaţia fără egal de capabilităţi pentru procesare AMD, sisteme SeaMicro şi tehnologii de fabricaţie, împreună cu tehnologiile noastre ambidextre ne poziţioneaza în mod unic pentru a ataca piaţa de servere.”