AMD a lansat astăzi cea mai rapidă placă grafică din lume, Radeon R9 295X2, proiectată pentru pasionaţii de gaming. Unind două GPU-uri Radeon R9 pe o singură placă, 295X2 face faţă fără probleme atât jocurilor de astăzi cât şi celor de mâine, la setări maxime şi rezoluţie 4K.

“Compania AMD este încântată să lanseze noua placa R9 295X2, construită pe aceeaşi arhitectură de succes, GCN (Graphics Core Next),” explică Matt Skynner, vice preşedinte şi manager general pentru Graphics Business Unit, AMD. “Noul produs stabilește noi recorduri, oferă suport audio de vârf şi grafică 4K de neegalat, demonstrând încă o dată că Radeon înseamnă gaming.”

În premieră, placa vine echipată cu un sistem avansat de răcire cu apă, pentru care nu este necesară întreţinerea. Sistemul fiind dezvoltat împreună cu Asetek, liderul soluţiilor de răcire cu lichid, utilizatorii se pot aştepta la temperaturi joase, operare silenţioasă şi performanţă consistentă.

“Asetek se mândreşte să colaboreze cu AMD, pentru a oferi o soluție  de răcire pentru o placă grafică inovatoare din toate punctele de vedere,” spune Andre Eriksen, CEO şi fondator al companiei Asetek, “Folosind tehnologia noastră de răcire, 295X2 oferă ultra-performanţă, într-un mod silenţios.”

Cu AMD TrueAudio ce transformă orice sistem stereo într-unul surround, efectele sonore ating un alt nivel. Având un procesor audio instalat chiar pe GPU-uri, 295X2 oferă sunet clar şi bogat, pentru o experienţă extraordinară.

De asemenea, utilizatorii vor avea parte de gaming multi-monitor datorită tehnologiei AMD Eyefinity.