Apreciere ITChannel

Allview, brand deținut de compania brașoveană Visual Fan, a început în 2002 cu producția de telefoane. După o absență de mai mulți ani pe piața de televizoare (compania orientându-se pe zona de telefoane și tablete), Allview a revenit în forță pe această piață. Modelul primit la test este de 50 inch și se bazează pe noua tehnologie QLED.

Prima impresie

La prima vedere se remarcă bara elegantă de aluminiu din partea inferioară, iar cadrul în partea superioară și pe laterale este extrem de subțire, creând senzația că nu are margini.

Am deja de mai bine de un an un televizor Allview cu Android TV și sunt foarte mulțumit de el. Gama QLED înseamnă cu adevărat o evoluție. Tehnologia QLED vine de la (Quantum-Dot Light Emitting Diode). Tehnologia este înrudită cu OLED, diferența fiind legată de stratul de Quantum Dots care acoperă ecranul. Quantum Dots sunt particule semiconductoare, de câțiva nanometri, având proprietăți optice și electronice care diferă de particulele mai mari datorită mecanicii cuantice.

Dincolo de tehnologie, calitatea imaginii este excelentă, semnificativ îmbunătățită față de modelul din seria 6000 care îl posed. Am vizualizat mai multe fișiere 4K de pe YouTube și Vimeo, iar redarea culorilor și fidelitatea este ireproșabilă.

Dolby Audio

Sunetul nu este mai prejos decât imaginea. Difuzoarele de înaltă calitate sunt poziționate în incinte acustice dedicate și funcția Dolby Audio completează experiența cinematografică, cu un sunet clar și bine definit.

Telecomanda

Dacă vorbim de un televizor, trebuie să vorbim de cel mai important  device de input. Telecomandă are butoanele dedicate pentru Netflix, YouTube și Google Assistant, care îți oferă acces instantaneu la o selecție vastă de conținut, printr-o singură apăsare de buton. De asemenea, este disponibil microfonul prin intermediul căruia puteți da comenzi vocale.

Suplimentar, puteți conecta fără probleme tastatură sau mouse wireless / bluetouth, dacă doriți o operare mai ușoară.

Android TV

Televizorul vine cu Android TV, sistem de operare care îl consider cel mai matur de pe televizoare. Este optimizat pentru Netflix, în mod surprinzător aplicația favorită de streaming a multora nefiind disponibilă pe Google Play-ul de pe Android TV.

Este disponibil nativ și ChromeCast, care vă oferă posibilități nenumărate de utilizare prin intermediul telefonului sau tabletei.

 

EVALUARE ITCHANNEL

Televizorul a primit din partea noastră 5 stele, care considerăm că le merită cu prisosință. Singurul neajuns este prețul puțin cam mare, dar explicabil de dimensiunea ecranului și comparabil cu televizoarele QLED existente pe piață.

+ calitatea imagini bazate pe tehnologia QLED

+Calitatea sunetului

+ Telecomanda

+ Design

-Pretul