Amadeus își extinde oferta de tehnologie pentru industria hotelieră prin achiziția firmei olandeze Itesso BV. Itesso este un furnizor de sisteme dedicate managementului proprietăților (Property Management Systems  – PMS). Prin noua soluție creată nativ pentru cloud, Itesso Lodging Systems (ILS), compania este lider în industrie pentru noua generație de soluții de managementul proprietăților. Soluția de management a proprietăților este folosită în prezent pentru gestionarea a peste 1800 de proprietăți la nivel global.

Prin achiziția realizată, Amadeus este tot mai aproape de viziunea de integrare a unei palete vaste de sisteme specifice industriei: sistemul centralizat de rezervări (Central Reservation Systems – CRS), sistemul pentru managementul proprietăților (Property Management Systems – PMS), sistemul pentru managementul fluxului de încasări (Revenue Management Systems – RMS), soluții de pentru automatizarea proceselor de vânzări și catering, precum și alte categorii de soluții specifice.

Integrarea și partajarea datelor din toate aplicațiile hoteliere, simplifică procesele și oferă posibilitatea de vizualizare centralizată a datelor turiștilor, precum și un nivel de vizibilitate ridicat și un control asupra business-ului la nivelul brandurilor,  grupurilor și proprietăților. Clienții pot opta pentru abonamente care să includă sistemul complet sau pentru aplicațiile individuale, care se pot integra cu sistemele hoteliere proprietare sau cu alte sisteme third party.

Amadeus consideră că industria este pregătită să adopte acest model, iar integrarea soluției bazate nativ pe tehnologii de cloud computing Itesso ELS asigură accelerarea ritmului pentru atingerea obiectivelor impuse de viziunea companiei noastre. Această achiziție marchează o nouă etapă în angajamentul Amadeus de a oferi soluții IT pentru industria hotelieră după achiziția Newmarket în 2013, o companie din SUA care oferă soluții IT pentru industria hotelieră și pentru business-urile de evenimente. De asemenea, Amadeus și-a consolidat poziția în această industrie prin colaborarea cu Intercontinental Hotel Group pentru dezvoltarea noii generații a sistemului de rezervări pentru turiști (Guest Reservation System – GRS).

Paco Perez-Lozao, Senior Vice President of New Businesses, Amadeus, a declarat: Tehnologia pentru managementul proprietăților este o componentă critică a strategiei noastre și am evaluat numeroase posibilități de a ne extinde în această zonă. Este important că am găsit o companie care deține expertiza, este orientată spre succesul clienților și împărtășește viziunea noastră de dezvoltare. Considerăm că suntem foarte apropiați cultural și tehnologic de Itesso. Zona tehnologică iese în evidență, soluția nativă cloud pentru management a proprietăților de la Itesso poate fi integrată simplu cu toată oferta noastră de soluții bazată pe  cloud-computing.

Ca rezultat al tranzacției, angajații Itesso (în număr de aproximativ 100), inclusiv echipa de management, este de așteptat să se alăture echipei Amadeus, aducând în companie expertiza de peste 20 de ani în dezvoltarea de companii pentru domeniul hotelier și de management al proprietăților. Bas Blommaart, Managing Director al Itesso, a declarat: “Atât eu personal, cât și echipa suntem încântați de a deveni parte din Amadeus. Integrarea Itesso ELS, ca un modul cheie pentru Platforma Amadeus cloud-based pentru industria hotelieră, deschide un spectru cu totul nou de posibilități clienților noștri”.