Allied Telesis lansează switch-ul SwitchBlade x908 Generation 2 Advanced Layer 3 Modular pentru era IoT

Dezvoltat special pentru instalările curente de tip Internet of Things (IoT) şi smart industry, echipamentul x908 GEN2 este construit pe baza unei arhitecturi de 2.6 TB non-blocante şi interschimbabile care suportă cele mai mari viteze Ethernet.

SAN JOSE, CA – Allied Telesis, furnizor de top de produse hardware şi software care ajută la construirea de soluţii de schimb de date securizate, scalabile şi bogate în caracteristici, a lansat switch-ul modular înalt scalabil SwitchBlade x908 Generation 2. Rearanjarea unei reţele de date pentru acceptarea numărului în creştere constantă de dispozitive IoT conectate poate fi complexă şi costisitoare din punct de vedere financiar pentru directorii IT, care au nevoie de soluţii care să suporte creşterea reţelei fără implicarea unor schimbări majore de arhitectură. Datorită capacităţii sale de a suporta peste 100.000 de conexiuni IP şi de a gestiona peste 30.000 de fluxuri video, echipamentul x908 GEN2 reprezintă soluţia actuală pentru era IoT şi pentru industriile inteligente de pretutindeni.

“IoT, edge computing şi virtualizarea aplicaţiilor generează o creştere a traficului de date şi a numărului de conexiuni într-un asemenea ritm, încât multe organizaţii descoperă că le e foarte greu să menţină infrastructura necesară la curent cu nevoile,” a spus Graham Walker, Product Marketing Manager. “Switch-ul x908 GEN2 oferă o platformă scalabilă pe care directorii IT o pot folosi ca să-şi crească reţeaue într-un ritm potrivit propriilor nevoi, asiguraţi fiind că aceasta va continua să le satisfacă nevoile şi în viitor.”

Echipamentul x908 GEN2 constă dintr-un şasiu 3RU cu sloturi pentru opt module de expansiune de mare viteză, şi incorporează ventilatoare interschimbabile şi surse de tensiune AC şi DC. Gama de module de expansiune interschimbabile constă din:

Model

Configuraţie

Disponibilitate

XEM2-12XS 12 x 1G/10G SFP+ ports Trim.3
XEM2-12XT 12 x 1G/10G RJ45 ports Trim.3
XEM2-4QS 4 x 40G QSFP+ ports Trim.3
XEM2-1CQ 1 x 100G CFP port Comandabil în Trim.4 2017

Patru module interschimbabile, de mare viteză, permit directorilor IT să configureze şi să reconfigureze echipamentul x908 GEN2 pentru nevoi curente şi viitoare de reţea. Modulele XEM2-12XS şi -12XT oferă 12 conexiuni 1G/10G cu porturi SFP sau RJ45 ports, permiţând până la 96 de porturi 10G per şasiu. Pentru aplicaţii de bandă largă, precum virtualizarea serverelor şi cloud computing, XEM2-4QS oferă patru porturi 40G QSFP+ per modul, permiţând până la 32 de porturi 40G ports per şasiu. Atunci când doar cele mai mari viteze pot constitui o magistrală de date pentru companie, modelul XEM-1CQ incorporează un port 100G CFP.

Se pot stivui patru switch-uri x908 GEN2 prin folosirea Virtual Chassis Stacking (VCStack) cu o lăţime de bandă de până la 320Gbps pentru fiecare legătură de stivuire. O stivă de patru unităţi x908 GEN2 poate furniza până la 128 porturi 40G sau 384 porturi 10G. VCStack oferă un sistem de înaltă disponibilitate în care resursele de reţea sunt diseminate pe întinderea unităţilor stivuite, reducând impactul căderii unei legături sau a unei unităţi. Agregarea porturilor de switch pe cuprinsul unor unităţi diferite din stivă oferă o rezistenţă excelentă a reţelei. Stivuirea la mare distanţă permite crearea unui VCStack pe legături de fibră optică la o distanţă de până la 10 kilometri – perfectă pentru medii de reţea distribuite. Stivuirea va fi disponibilă într-o versiune software în viitor.

Atunci când e nevoie de o magistrală de date de înaltă performanţă şi rezistentă, switch-urile x908 GEN2 folosesc Ethernet Protection Switched Ring (EPSR) pentru maximizarea disponibilităţii reţelei. EPSR generează un inel rezistent care poate utiliza conexiuni 10G, 40G sau 100G cu timpi de recuperare de sub 50 milisecunde în caz de cădere a unui nod sau a unei legături, astfel încât experienţa utilizatorului nu are de suferit – nici măcar în cazul celor mai solicitante aplicaţii video sau de voce.

Echipamentele x908 GEN2 oferă un management puternic de reţea prin intermediul Allied Telesis Autonomous Management Framework (AMF). AMF satisface cerinţele de management în creştere ale reţelelor convergente moderne prin automatizarea multor sarcini de rutină, incluzând aici managementul configurării. Switch-ul x908 GEN2 poate opera ca master al reţelei AMF pentru a oferi caracteristici de management centralizat puternice şi pentru a gestiona o reţea completă ca un singur dispozitiv virtual. Reţeaua poate fi extinsă cu simplitate de tip plug-and-play, iar recuperarea nodurilor reţelei se face integral fără intervenţie manuală. AMF Guestnode permite ca dispozitive terţe, precum telefoanele IP şi camerele de securitate să facă parte integrantă din reţea.

Alimentat de AlliedWare Plus  şi incorporând AMF, echipamentul modular SwitchBlade x908 Generation 2 permite organizaţiilor să construiască magistrale de date de mare capacitate şi rezistenţă, securizate, care suportă management simplificat, eficienţă operaţională crescută şi un cost total de deţinere mai mic. .