Euro Trans Universal, jucator important in judetul Salaj pe piata materialelor sanitare si de constructii, si-a implementat sistemul de tip ERP ASiS. Volumul mare al tranzactiilor in magazinele Euro Trans a impus alegerea unei solutii software de ultima tehnologie care sa permita gestionarea in timp real atat a depozitului central cat si a celor opt magazine ale companiei. In acelasi timp, solutia ERP ASiS a permis managementului companiei sa beneficieze de date centralizate in timp real si de instrumente complexe pentru analiza lor.

Infiintata in anul 2001, Euro Trans Universal numara in prezent peste 100 de angajati si are o dispersie geografica regionala, avand deschise opt magazine proprii in Zalau, Simleul Silvaniei si Suplac. Evolutia companiei a impus ca solutia de management aleasa sa fie adaptata sectorului de retail si sa poata fi imbunatatita cu noi module si functionalitati pe masura ce piata o cere. ASiS raspunde perfect cerintelor managementului Euro Trans Universal.

Pe langa aplicatiile integrate de Contabilitate, Salarizare si Mijloace Fixe care deservesc cu succes nucleul de baza al afacerii, magazinele companiei lucreaza cu aplicatia ASiS de vanzare cu casa de marcat, aceasta fiind adaptata pentru a deservi politicilor comerciale ale companiei. Aplicatia este configurabila astfel incat aceste politici de pret si discount pot fi regandite la nivel de client, categorie de client sau la nivel de produs. Pe termen scurt, ca o noua strategie comerciala, se impune implementarea unui sistem propriu de carduri de fidelitate. Tot ca o noutate, inventarierea in cadrul fiecarui magazin se va face utilizand aplicatia ASiSmobile, instalata pe o tableta PC cu Android, la care se va lega un cititor de coduri de bare pe Bluetooth. Stocul faptic preluat astfel pentru cele 17.000 de produse existente in Nomenclator va fi evidentiat automat in sistemul integrat ASiS. La inchiderea inventarului, solutia informatica ASiS poate genera in mod automat notele contabile de diferente de inventar.Fiindca in domeniul retailului, cash-flowul companiei se bazeaza foarte mult pe analiza celor mai bine vandute produse, managerii Euro Trans beneficiaza de o serie de rapoarte standard pe care isi bazeaza deciziile: raportul ABC, top clienti, top produse vandute, profitabilitate/magazin, etc. Exista si posibilitatea pivotarii datelor din sistem, pentru analize mai complexe si detaliate, dar si posibilitatea dezvoltarii unor rapoarte personalizate.“ Inainte nu stiam cu exactitate care este situatia vanzarilor, a stocurilor si cat de eficace sunt politicile de marketing adoptate. Acum printr-un simplu click, pot accesa informatii din sistemul ASiS, chiar si de pe telefonul mobil, pot sa-mi bazez deciziile de management pe aceste informatii actualizate in timp real. “ declara Dregan Delian, administrator Euro Trans Universal.