Amadeus, lider în furnizarea de soluții de tehnologie și de distribuție pentru industria de turism, a anunțat că a ajuns la un acord cu Aeroportul din Innsbruck pentru a oferi o gamă de noi soluții pentru gestionarea activităților din aeroport: Airport Common Use Service (ACUS), Airport Baggage Reconciliation System (BRS) și Airport Passenger Verification (PV). Urmare lansării ACUS anul trecut, aeroportul din Innsbruck este un pionier în ceea ce privește implementarea noilor tehnologii în propriul ecosistem, îndreptându-se spre următoarea generație de platforme Common Use.

Acordul va conduce la implementarea primului mediu complet de partajare de resurse, bazat pe cloud, dintr-un aeroport. În timp ce soluțiile anterioare de partajare rulau pe servere locale, ACUS permite companiilor aeriene și operatorilor de la sol ce operează pe Aeroportul din Innsbruck să pună accent pe virtualizarea aplicațiilor și pe cloud pentru a accesa sistemele de gestionare a pasagerilor. Platforma este găzduită de centrul de procesare a datelor Amadeus din Germania, și poate elimina dependența costisitoare față de infrastructura IT on-site, reducând în același timp  costurile cu energia. Soluția bazată pe cloud va oferi, de asemenea, beneficii logistice Aeroportului Innsbruck, permițându-i să mute cu ușurință operațiunile de check-in și de îmbarcare a pasagerilor către locații alternative, chiar în afara aeroportului, atunci când este necesar. Acest lucru va reduce impactul asupra pasagerilor și asupra companiilor aeriene în cazul perturbării activităților aeroportuare.

Aeroportul din Innsbruck implementează de asemenea, sistemul Amadeus Baggage Reconciliation. Ca și în cazul ACUS, utilizarea unei baze de date comune va elibera operatorii și companiile aeriene de povara transmiterii și procesării a numeroase mesaje, de altfel destul de costisitoare, cu privire la bagajele călătorilor. Sistemul poate fi utilizat cu o pregătire minimă a personalului și nu necesită instalarea vreunui server, ceea ce permite o implementare rapidă.

Airport Passenger Verification, a treia soluție Amadeus implementată în Aeroportul din Innsbruck, va permite verificarea automată a pasagerilor în diferite puncte de trecere din aeroport. Datele rezultate vor ajuta, în același timp, la îmbunătățirea experienței pasagerilor, pe măsură ce operatorii din aeroport pot lua decizii în cunoștință de cauză în momente critice, oferind servicii cu un grad mai mare de personalizare sau dezvoltând programe de loialitate.

Michael Herrmann, Director Airport Operations and Head of IT la Aeroportul Innsbruck a declarat: “Ne-am angajat să optimizăm operațiunile aeroportuare, dar și experiența generală a pasagerilor, și suntem încântați să lucrăm cu Amadeus pentru a transforma acest lucru în realitate. Datorită flexibilității ridicate a acestor soluții, putem reduce la minimum perturbarea activității în circumstanțe neprevăzute, putem reduce întârzierile și putem garanta că, în proporție de 100%, pasagerii își vor regăsi bagajele la destinație. Prin partajarea resurselor IT și prin utilizarea tehnologiei cloud se vor putea realiza economii financiare importante, și se va elibera și spațiu fizic, ceea ce ne va permite să dezvoltăm ofertele noastre comerciale pentru pasageri”.

John Jarrell, Head of Airport IT, Amadeus a adăugat:“Suntem mulțumiți că aeroporturile, precum cel din Innsbruck apreciază inovația adusă de platforma Common Use, ce înlocuiește concepte și infrastructuri învechite. Astăzi aeroporturile se confruntă cu numeroase provocări în materie de afaceri, iar printre cele mai importante se situează efortul continuu de a face față creșterii traficului de pasageri, în timp de veniturile industriei sunt în scădere. Astfel, scopul nostru este de a oferi Aeroportului din Innsbruck o abordare eficientă în materie de costuri pentru furnizarea de servicii personalizate și flexibile de gestionare a pasagerilor. Aceste soluții fac parte din angajamentul larg al companiei Amadeus de a îmbunătăți experiența pasagerilor în aeroporturi și de a crește eficiența operațională”.

Anul trecut, Amadeus a publicat o analiză privind atitudinea față de cloud computing în industria aeroportuară. Aceasta a inclus punctul de vedere al peste 20 de lideri IT seniori din industrie și și-a propus să investigheze modele de afaceri pentru adoptarea sistemelor Common Use bazate pe cloud în aeroporturi.

Pentru mai multe informații despre Amadeus și oferta companiei pentru operatorii de aeroport, vă rugăm să vizitați www.amadeus.com/airport

 

Sursa foto: http://www.connect.ro/