Fie că suntem în stația de autobuz sau ne aflăm în drum spre mare, jocurile pe telefon reprezintă modalitatea cea mai la îndemână pentru a ne ocupa timpul petrecut așteptând, beneficiind totodată de câteva minute de relaxare. Echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm vine cu o serie de recomandări de jocuri, potrivite atât copiilor, cât și adulților care se plictisesc repede și doresc să își ocupe timpul atunci când sunt nevoiți să aștepte.

Unul dintre cele mai populare jocuri din ziua de astăzi este Fruit Ninja, ce pune la încercare reflexele utilizatorului, precum și viteza acestuia de reacție. Regulile sunt simple, jucătorul trebuie să taie fructele ce zboară pe ecranul telefonului, folosindu-se doar de touchscreen.

În ciuda numelui, ce poate suna amenințător, Plants vs Zombies este un joc pentru toate vârstele, unde utilizatorul trebuie să lupte împotriva unor zombi amuzanți cu ajutorul plantelor din grădina sa virtuală.

„Pe lângă partea distractivă, Plants vs Zombies are și un caracter educațional, jucătorii fiind nevoiți să construiască strategii de plantare a recoltelor, astfel încât monștrii să nu aibă posibilitatea de a trece de ele”, a explicat Andrei Ginju – ThePhoneGeeks.

Un alt joc extrem de captivant provine de la creatorii celebrului Angry Birds, care au dus franciza mai departe și oferă un joc în care personajele principale sunt, de data aceasta, purcelușii verzi. În Bad Piggies, purceii verzi nu mai fură ouă şi nu trebuie bombardaţi, ci ajutaţi să construiască diverse vehicule cu ajutorul cărora să poată trece la un nou nivel. Utilizatorii au la dispoziție 80 de nivele pentru a aduna mai multe tipuri de obiecte utile.

„Cei cărora le este dor de sporturile de iarnă se pot delecta cu Ski Safari, un joc în care personajul principal se află într-o stațiune montană de schi și trebuie să evite diverse obstacole, în timp ce viteza cu care se deplasează crește. Jocul este unul simplu, însă creează dependență deoarece te face să simți adrenalina omului urmărit de avalanșă chiar dacă te afli pe plajă, la soare”, a mai spus Andrei Ginju .

Nu în ultimul rând, părinții ce doresc să își liniștească copiii care și-au pierdut răbdarea au la dispoziție aplicația Talking Ginger, un tigru animat care mănâncă, face baie și are tot felul de alte activități, la fel ca Talking Tom, Talking Gina sau alte animăluțe din această serie. De fiecare dată când Ginger este trimis la culcare curat, parfumat și spălat pe dinți, este deblocat unul dintre cele 60 de vise amuzante disponibile în cadrul jocului.

Ca în cazul oricărei aplicații, specialiștii EuroGsm recomandă doar instalarea jocurilor din surse sigure, precum Play Store sau App Store, dar și utilizarea unui soft care să apere dispozitivele mobile de eventualii viruși sau de programe malware.