Actualizarea unui sistem vechi este o ocazie optimă de a face un salt tehnologic și de a efectua o investiție ce asigură cu ușurință dezvoltarea ulterioară a sistemului, cu costuri minime. Un exemplu în acest sens este un club de fotbal din Italia, care a găsit momentul oportun de a ridica nivelul serviciilor oferite angajaților și clienților săi și, în același timp, de a se conforma noilor reglementări legislative.

Clubul de fotbal US Cremonese, înființat în 1903, unul dintre cele mai vechi din Italia și care activează în prezent în Serie B, trebuia să-și înlocuiască rețeaua învechită pentru a asigura conformitatea soluțiilor sale de server, rețea, WiFi și cloud cu standardele stricte ale GDPR impuse de legislația Uniunii Europene. Clubul a contactat partenerul său PRT Sistemi pentru a dezvolta o soluție menită să garanteze securitatea comunicațiilor și servicii WiFi de înaltă performanță atât pentru stadionul Giovanni Zini, cât și pentru Centrul Sportiv Arvedi. Principalele cerințe au fost garantarea unui serviciu WiFi rapid și simultan pentru un număr mare de utilizatori, precum și instalarea de firewall-uri care pot oferi o protecție robustă a traficului între două site-uri și care respectă standardele stricte de protecție a confidențialității datelor.

Arhitecții de sistem ai PRT Sistemi s-au bazat pe soluțiile Zyxel, punctul de pornire fiind un firewall ATP500 avansat, cu randament ridicat, pentru a asigura traficul criptat și fără a reduce ratele de transmisie. Cu actualizări frecvente de firmware și capacitatea de a extinde numărul de rețele WAN, firewall-ul permite, de asemenea, accesul VPN de pe orice dispozitiv, protejat de autentificare cu doi factori, filtre UTM actualizate și sandboxing. În spațiile de birouri și la casele de bilete au fost implementate Access Point-uri Zyxel Nebula NAP203. Platforma cloud Nebula permite gestionarea Access Point-urilor indiferent de amplasarea acestora, facilitând propagarea în masă a actualizărilor de firmware și extinderea viitoare cu soluții hotspot.

În același timp, switch-urile Smart Managed din seria XGS1930 au fost utilizate ca switch-uri principale, iar switch-urile Smart Managed din seria GS1920 au fost folosite pentru alimentarea Access Point-urilor, toate putând fi monitorizate și gestionate prin platforma Nebula. Stadionul și centrul sportiv se bazează acum pe un serviciu WiFi extrem de sigur, de mare viteză, cu un flux suficient pentru a face față unui număr mare de utilizatori, în timp ce rețeaua poate separa traficul WiFi pe diferite SSID-uri, sub rezerva unor politici diferite.

Soluția cuprinzătoare de securitate cibernetică îndeplinește standarde ridicate de protecție a datelor și protecție avansată a rețelei, fiind derulată pe o infrastructură WiFi actualizată, rezistentă la solicitările viitoare de modificare și care permite o extindere ușoară în viitor cu soluții hotspot. De asemenea, infrastructura de rețea asigură conectivitate continuă printr-o mai bună gestionare a tuturor echipamentelor instalate prin intermediul platformei Nebula.

„Cu soluția remarcabilă de securitate dezvoltată de Zyxel și soluția de gestionare a rețelelor cloud Nebula, am reușit să oferim clientului exact ce urmăreau: o infrastructură de ultimă generație care îndeplinea pe deplin toate cerințele GDPR,” a declarat Marco Pedroni, director general PRT Sistemi Srl.

Pentru a descoperi caracteristicile care recomandă includerea produselor Zyxel în soluții moderne ce aduc beneficii imediate, vă invităm să vizitați www.zyxel.com