Peste jumătate dintre specialiștii Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicaţii online, dețin în prezent certificări profesionale pe mai multe tehnologii și arii de expertiză specifice activității pe care o desfășoară. În plus, compania continuă să le ofere membrilor echipei oportunități de dezvoltare profesională, prin participarea la training-uri și facilitarea obținerii de certificări tehnice. Prin acestea, dar și prin angajarea de specialiști certificați, Zitec intenționează să atingă o rată de certificare a echipei tehnice de 75% în următorul an.

Membrii echipei Zitec dețin, în prezent, certificări profesionale specifice dezvoltării web în PHP, Magento, .NET, Amazon Web Services, dar și în domeniul bazelor de date, testării software, administrării de sistem și în zona de online marketing.

 

Cei mai mulți dintre specialiștii Zitec au obținut certificarea recunoscută la nivel internațional pe tehnologia PHP, compania ocupând la începutul anului 2015 locul 3 în Europa, respectiv locul 1 în România, privind numărul de certificări Zend (Zend Certified Engineer).

 

„Încurajăm dezvoltarea continuă a competențelor echipei și le oferim colegilor suport constant pentru obținerea de certificări profesionale. Pentru a le facilita procesul de îmbunătățire a cunoștințelor, organizăm periodic sesiuni de training și mentoring, având ca scop pregătirea pentru certificări, precum și prezentări și workshop-uri interne pe diverse tehnologii de interes pentru aceștia”, a spus Florentina Greger, HR Manager Zitec.

 

Potrivit acesteia, pentru anul 2015, Zitec a alocat un buget minim de 20.000 euro pentru training-uri cu profil tehnic și de soft skills, dar și pentru participarea la conferințe de specialitate. În ceea ce privește certificările, compania și-a propus ca, în următorul an, să continue să crească numărul de certificări deținute de către membrii echipei pe toate ariile de expertiză, dar preponderent pe zona de dezvoltare web.

 

„Principalul beneficiu pe care îl au colegii care se certifică profesional este acela că își pot consolida cunoștințele și competențele tehnice într-un mod structurat, care să-i ajute ulterior să fie mai eficienți în proiectele în care sunt implicați. În ceea ce privește compania, faptul că avem o echipă certificată atestă că deținem expertiză profesională pe anumite arii și că suntem orientați către a le oferi clienților noștri un nivel ridicat de calitate a serviciilor”, a mai spus Florentina Greger.

 

Compania va continua creșterea echipei și în acest an, intenționând să angajeze și programatori care deja dețin certificări tehnice. Prin aceasta, dar și prin certificarea mai multor programatori actuali, Zitec estimează că în 2016 va ajunge la o rată de certificare de 75% la nivelul companiei.