Hub-ul este destinat liceenilor care doresc să continue studiile în afara țării

Youni, companie edtech care investește în formarea unui ecosistem regional de dezvoltare personală și mentorat pentru tinerii care doresc să studieze în străinătate, va deschide al doilea hub educațional din România, în afara Bucureștiului, la Craiova.

Compania marchează astfel un moment important în misiunea sa de a oferi resurse și sprijin educațional pentru tinerii talentați din România și vine mai aproape de ei prin acest nou centru deschis în inima Olteniei.

Suntem extrem de încântați să aducem Youni în Craiova și să sprijinim tinerii talentați din Oltenia în călătoria lor educațională și profesională. Vom oferi prin acest hub educațional resurse și sprijin de calitate pentru a-i ajuta să-și dezvolte potențialul și pentru a-și continua studiile la universitățile cele mai potrivite“, a declarat Bogdan Dincă, coordonator al hub-ului Youni din Craiova.

Evenimentul oficial de deschidere va avea loc pe data de 6 octombrie, la Hotel Ramada Craiova, unde sunt așteptați peste 300 de elevi și părinți din oraș, dar și din județele din jur. Ulterior, fiecare elev va putea vizita hub-ul Youni și va putea participa la activități și programe de mentorat ce vor fi organizate în noul spațiu. Înscrierea la evenimentul de lansare se poate realiza aici.

Anual, din Craiova pleacă la studii în afara țării, dar și în tabere de vară și alte proiecte educaționale peste 100 de elevi iar, în total, din regiune (județele Mehedinți, Olt, Gorj și Vâlcea) peste 200 de copii.

Hub-ul Youni din Craiova va oferi elevilor de liceu din regiune nu doar acces la mentori care să îi ajute să își definească mai bine alegerile pentru etapa universitară, dar și la workshop-uri, conferințe, hackathon-uri și alte activități extracurriculare din sfera educațională. Mai mult, tinerii vor avea în hub-ul Youni acces la spații dedicate unde să poată lucra la proiectele personale, să înregistreze podcast-uri sau să discute cu consilieri și mentori Youni de oriunde din țară.

Unul dintre obiectivele principale ale hub-ului Youni din Craiova este de a oferi tinerilor un spațiu sigur și sprijin pentru a-și atinge potențialul maxim în ceea ce privește accesul la universități internaționale și de a oferi consiliere în alegerea celei mai potrivite opțiuni de continuare a studiilor tinerilor din Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea și Mehedinți.

În total, compania va investi în regiunea Oltenia 100.000 de euro în următoarele 12 luni. Până în prezent, compania a investit pe piața din România peste 800.000 de euro.