Ymens, singura companie din România care oferă o platformă cloud dedicată soluţiilor de business, lansează soluții de eficientizare a comunicării şi colaborării printr-un parteneriat cu Microsoft.

Ymens devine astfel singura companie din România și din Europa Centrală și de Est care oferă soluțiile Microsoft găzduite în propria platformă, dar și ca reseller de Office 365. Ymens estimează că peste 10% din cifra de afaceri pentru 2014 va fi generată de noile soluții de colaborare și comunicare.

La începutul acestui an, compania de cercetare Markets and Markets a estimat pentru perioada 2013 – 2018 o creștere medie anuală de 24,8% a pieței de soluții de comunicare și colaborare oferite ca serviciu (UCaaS). Studiile de piață au indicat alinierea cererii din ţara noastră la tendințele de creștere de la nivel global, zona de colaborare și comunicare regăsindu-se astfel în top trei priorități pentru investițiile în cloud-ul public.

Suita de comunicare și colaborare Ymens introduce soluțiile Microsoft cunoscute și validate pe piața din România, precum cele mai recente versiuni ale Microsoft Office, Sharepoint, Exchange și Lync, cu impact substanțial în creșterea competitivității organizațiilor.

Pentru a răspunde cerințelor variate din piață, Ymens va oferi produsele Microsoft în două modalități: în regim hosted, respectiv soluțiile vor fi găzduite în platforma Ymens, ofertă ce răspunde în mod particular cerințelor de personalizare și integrare cu alte soluții, iar în regim standard, prin vânzarea Microsoft Office 365. În ambele variante, clienții care vor alege noile soluții din oferta Ymens vor câștiga un mediu de lucru sigur, care facilitează colaborarea şi este disponibil de oriunde şi oricând, inclusiv prin dispozitive mobile precum smartphone sau tabletă.

Bogdan Balaci, CEO Ymens: “IMM-urile, companiile mari dar şi instituţiile publice sunt interesate de creşterea eficienţei activităţii angajaţilor şi generează o cerere din ce în ce mai mare pentru soluţii de comunicare şi colaborare performante. Ymens răspunde cerințelor din piaţă introducând aceste soluţii într-o platformă integrată, singura de acest gen din România în acest moment. Modelul de business pe care îl promovăm şi asocierea cu Microsoft consolidează poziţionarea noastră ca “one-stop-shop” pentru organizațiile românești în căutare de soluții de business moderne și accesibile financiar.”

Soluțiile de colaborare oferite de Microsoft intră acum în portofoliul Ymens sub numele de eMail, Portal și Comunicator. Aceste soluții de productivitate de ultimă generație răspund cerințelor tuturor tipurilor de organizații publice și private din România.

Clienții care au nevoie de versiunile standard ale produselor pot accesa cu ușurință soluția Office 365 prin intermediul Ymens. Pentru companiile cu nevoi de utilizare mai complexe, Ymens oferă soluțiile Microsoft găzduite într-un centru de date localizat în România și completate cu servicii personalizate de consultanță, implementare, suport și training, totul la costuri accesibile. În funcție de necesități, soluțiile de colaborare găzduite în platforma Ymens pot fi achiziționate independent sau corelate între ele precum și cu celelalte soluții de business disponibile.

Mihai Iordache, Director pentru Soluții și Parteneri, Microsoft România: „Parteneriatul lansat astăzi de Microsoft și Ymens, două dintre companiile care au investit timpuriu pentru disponibilitatea soluțiilor de cloud în România, va avea impact în creșterea competitivității clienților noștri comuni. În timp ce pentru multe organizații românești soluțiile de productivitate Microsoft sunt standardul de colaborare și comunicare, oferta Ymens va acoperi un set larg de opțiuni de utilizare și integrare, în directă corespondență cu cerințele specifice ale clienților noștri.”

În calitate de membru în Microsoft Partner Network, cele două companii stabilesc o colaborare atât din punct de vedere tehnic, prin găzduirea produselor Microsoft în platforma Ymens, cât și din punct de vedere comercial. Prin acest parteneriat strategic, Ymens își întărește poziția de furnizor de soluții complete și integrate de business în cloud, cu beneficii precum flexibilitate, productivitate, eficiență operațională și financiară, colaborare optimă și viteză de lucru în echipă.