Cel mai nou smartphone Android de la Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”), Xperia Z preia ştafeta de la Xperia T şi devine noul vârf de gamă al companiei.

Cu un display Reality Full HD 1080p de 5 inci, un procesor quad-core Snapdragon™ S4 Pro, cameră foto de 13 megapixeli şi tehnologie 4G LTE, Xperia Z are toate atuu-rile unui smartphone premium. În plus, beneficiază de experienţa Sony în ceea ce priveşte  tehnologiile, serviciile, designul şi conectivitatea.

Xperia Z va fi lansat pe platforma Android 4.1 (Jelly Bean) şi va primi actualizările pentru varianta 4.2 în scurt timp.

Xperia Z va fi disponibil pe primele pieţe începând cu primul trimestru al anului 2013.

„Cu Xperia Z, aducem jumătate de secol de inovaţie în tehnologii TV, imagine, film şi jocuri într-un smartphone care iese în evidenţă”, a declarat Kuni Suzuki, Preşedinte şi CEO al Sony Mobile Communications. “Având specificaţii excelente, aplicaţii media de la Sony, funcţii One-touch de conectivitate rapidă şi baterie foarte rezistentă, Xperia Z este poziţionat pentru a conduce clasamentul pe piaţa smartphone-urilor”, a continuat acesta.

Xperia Z are un display Reality cu procesor de imagine Mobile BRAVIA® Engine 2, care îmbunătăţeşte experienţa vizualizării conţinutului pe smartphone-uri, oferind imagini clare şi luminoase. Smartphone-ul împrumută multe dintre funcţiile sale de la camerele digitale Sony şi e echipat cu Exmor RS, primul senzor de imagine cu HDR (Hugh Dynamic Range) video pentru smartphone-uri. Tehnologia HDR oferă imagini clare în orice condiţii.

Xperia Z include şi modul Battery STAMINA, ce închide automat aplicaţiile care consumă bateria atunci când ecranul este închis şi le activează înapoi odată cu activarea ecranului.

Divertisment marca Sony cu aplicaţii media dedicate şi funcţii One-touch pentru conectivitate între device-uri

Aplicaţiile media de la Sony oferă o experienţă bogată a divertismentului pe toate device-urile Sony. Xperia Z are deja încărcate aplicaţiile ”Walkman”, Album şi Filme. Aplicaţia “Walkman” oferă acces la toate melodiile descărcate de utilizatori, la librăria de peste 18 milioane de melodii de pe Music Unlimited şi la Facebook. Aplicaţia Filme oferă utilizatorilor acces la peste 100,000 de filme şi seriale de pe Video Unlimited, iar aplicaţia Album oferă acces rapid la fotografiile prietenilor postate pe Facebook.

Funcţiile One-touch le permit utilizatorilor să trimită rapid şi uşor muzică, poze şi filme de pe smartphone-ul lor către o gamă largă de device-uri Sony dotate cu tehnologie NFC, printre care boxe, căşti şi mai nou, televizoare. Cu noul televizor BRAVIA, anunţat şi el în cadrul CES 2013, nu trebuie decât să atingi telefonul Xperia Z de telecomandă pentru a putea vizualiza fotografiile şi filmele pe ecranul mare al televizorului.

Totodată, Sony a anunţat şi două modele noi de căşti cu tehnologie NFC, Stereo Bluetooth™ Headset SBH20 şi Wireless Headset DR-BTN200M. Utilizatorii doar ating telefonul Xperia Z de oricare dintre acestea şi se bucură de muzică.

Design care iese în evidenţă şi durabilitate

Creat din materiale premium, Xperia Z vine cu un nou design, OmniBalance, cu forme rotunjite şi suprafeţe lucioase. În ciuda corpului său subţire, de doar 7,9mm, Xperia Z este un telefon durabil din sticlă şi materiale menite să reziste. Totodată, este telefonul cu cel mai mare grad de rezistenţă la praf şi la apă (standardele IP55 şi IP57).

Pe unele pieţe, va fi disponibilă şi varianta Xperia ZL, începând cu primul trimestru al anului 2013, un model asemănător cu Xperia Z în termeni de specificaţii tehnice, dar de dimensiuni mai reduse.

Funcţii cheie pe Xperia Z

  • Display Reality Full HD 1080p x 1920p de 5 inci cu Mobile BRAVIA® Engine 2
  • Cameră foto de 13MP cu funcţie Fast Capture şi Exmor RS pentru telefoane mobile, tehnologie HDR video
  • Rezistent la apă şi la praf (IP55 & IP57) cu display durabil din sticlă
  • Procesor quad-core Snapdragon™ S4 Pro de 1.5 GHz şi 2GB RAM
  • Modul Battery STAMINA pentru eficientizarea consumului de baterie