Pe 25 octombrie, Microsoft a anunțat disponibilitatea globală a Windows 8, noua versiune a sistemului de operare Windows. Windows 8 oferă utilizatorilor o experiență fără compromis care răspunde cel mai bine nevoilor lor, pe tipul de dispozitiv și cu funcționalitățile pe care aceștia le așteaptă.

Versiuni și oferte

Începând cu 26 octombrie, consumatorii și companiile din România vor putea achiziționa Windows 8 din magazinele de retail locale și de la partenerii comerciali, pe diversitate de zeci de dispozitive (device-uri) disponibile de la partenerii OEM.

Windows 8 va fi disponibil în peste 140 de piețe și în 37 de limbi, în două versiuni principale, Windows 8 și Windows 8 Pro, în timp ce versiunea dedicată organizațiilor comerciale de mari dimensiuni este Windows 8 Enteprise. Tot începând de astăzi este disponibil un nou membru al familiei Windows – Windows RT. Realizat pentru tablete bazate pe arhitectură ARM, Windows RT va fi pre-instalat pe device-uri noi.

În completarea seriei de device-uri noi cu Windows 8 disponibile în magazinele de retail, consumatorii au posibilitatea de a face upgrade PC-urilor proprii. Până la sfârșitul lunii ianuarie 2013, consumatorii care utilizează în acest moment Windows XP, Windows Vista sau Windows 7 pot achiziționa Windows 8 Pro Upgrade la prețul promoțional de 59,99 EUR, de la majoritatea partenerilor din România.

Pentru a marca ziua lansării, Microsoft împreună cu DOMO, Media Galaxy și Flanco vor oferi primilor 50 de clienți din fiecare magazin participant un Xbox gratuit la achiziția unui device cu Windows 8 iar următorii 100 de clienți vor primi un voucher în valoare de 350 RON, valabil la achiziția unui device nou cu Windows 8. Oferta este valabilă în data de 26 octombrie 2012 între orele 19:30 și 22:00, în următoarele magazine: Flanco Sun Plaza, DOMO Afi Cotroceni și Media Galaxy Băneasa.

Mai mult, toți clienții care vor achiziționa un device cu Windows 8 care rulează pe tehnologie Intel, de la oricare dintre partenerii Microsoft, în perioada 26 octombrie – 31 decembrie 2012, vor primi gratuit 12 luni de trafic pe Internet de la Vodafone, în limita a 1 GB/lună. Pentru mai multe detalii despre această promoție puteți accesa aceasta pagina.