Microsoft anunță numirea Violetei Luca în funcția de Head of Business Strategy. Violeta se alătură echipei de management a Microsoft România în funcția nou creată pentru a conduce și coordona strategia locală de transformare a companiei.

Kostas Loukas, General Manager, Microsoft România: “Viziunea Microsoft Romania este de a fi lider în tehnologie și partener de încredere pentru viitorul României, oferind soluții de mobilitate și cloud pentru fiecare cetățean și organizație. Oamenii reprezintă o prioritate strategică pentru Microsoft și investim pe termen lung în identificarea și dezvoltarea talentelor la nivel global.  România este o țară cu o cultură de business puternică și cu profesioniști valoroși și suntem onorați să primim în echipa noastră români pasionați de tehnologie, motivați să ni se alăture în demersul nostru transformațional. Suntem încântați de venirea Violetei, un profesionist foarte valoros și respectat în industria IT din România și nu numai. Aștept cu interes integrarea Violetei în echipa de management din România, cât și în echipa regională extinsa din Centrul și Estul Europei.”

Violeta Luca are o experiență de 15 ani în retail, consumer electronics și asigurări, timp în care și-a dezvoltat capabilități recunoscute de vânzări, marketing, operațiuni și general management. În ultimele 18 luni, Violeta a ocupat poziția de Director Executiv al eMAG, unde a condus departamentele de product management, vânzări B2B, Online, Customer Support și After Sales, precum și operatiunile aferente.

Violeta Luca, Head of Business Strategy, Microsoft România: “Pentru mine, faptul că mă alătur echipei Microsoft – una dintre cele mai importante forțe la nivel global în tehnologie și în același timp o organizație cu adevărat inovatoare – într-o poziție creată special în România, e și o onoare, și o mare responsabilitate. Rolul meu în echipa Microsoft România valorifică excelent experiența mea de management și îmi dă posibilitatea să pun în valoare capacitatea acestei companii de a crea valoare pentru toți partenerii săi.”

Microsoft este cel mai atractiv angajator la nivel global (conform unui studiu Randstad din 2015) și va continua să contribuie activ pe teme importante ale agendei publice, în particular pe Competitivitatea Companiilor Mici și Mijlocii, Educație și Oportunități pentru Tineri si Cyber-security.