xDay, unul dintre cele mai mari evenimente Web3 din Europa, se întâmplă la București

Fundația MultiversX anunță cea de-a doua ediție a conferinței globale dedicate tehnologiei blockchain, xDay, ce confirmă rolul important și în plină dezvoltare pe care România începe să-l aibă în ecosistemul blockchain global. După succesul primei ediții de la Paris, xDay 2023 va avea loc în perioada 19-21 Octombrie, la Palatul Parlamentului din București.

Lideri, inovatori, antreprenori, investitori și oficiali guvernamentali din toate colțurile lumii se vor reuni în capitala României pentru a dezvălui cele mai recente inovații, produse și parteneriate strategice care vor modela viitorul tehnologiilor blockchain și Web3.

Obiectivul xDay 2023 este de a reuni cele mai bune exemple de utilizare ale tehnologiei blockchain, inteligenței artificiale, Metaverse și Web3, depășind și intersectând granițele mai multor domenii tehnologice pentru a inova și accelera dezvoltarea.  xDay va include dezbateri, prezentări și paneluri, dar mai ales oportunități de networking pentru dezvoltatorii, creatorii și utilizatorii tehnologiei. Sunt așteptați peste 3000 de participanți, printre care și oficiali guvernamentali, fonduri de capital de risc și jucători cheie din industrie, care vor juca un rol vital în extinderea ecosistemului, îmbunătățirea rețelei și în dezvoltarea de funcționalități noi unice în spațiul blockchain.

În paralel cu xDay, în Palatul Parlamentului, cunoscută ca una dintre puținele structuri create de om vizibile din spațiu și cea mai mare clădire administrativă din lume, MultiversX va organiza și unul dintre cele mai mari Hackathoane de Web3 din Europa cu premii de până la 1 milion de dolari. Timp de trei zile,  participanții vor avea oportunitatea de a-și demonstra abilitățile, de a colabora cu alți inovatori și de a dezvolta soluții utile Web3.

Bilete pentru xDay 2023 sunt puse în vânzare pe xday.com.

Evenimentul se va încheia cu premiile MultiversX Ecosystem ce recunosc eforturile vizionarilor, inovatorilor și liderilor din cadrul comunității.

Beniamin Mincu, CEO MultiversX, a declarat că „prin MultiversX, încercăm să oferim o experiență mai bună comunității noastre și dezvoltatorilor care sunt principalii actori în extinderea utilității blockchain care va contribui direct la îmbunătățirea societății. Cu xDay, nu doar evidențiem inovațiile tehnologice și noutățile user experience care reprezintă o parte importantă din ecosistemul nostru, dar, în același timp, identificăm și deschidem noi drumuri pentru a accelera dezvoltarea, alături de cei care participă în Hackathon”.

Prima ediție a xDay a avut loc anul trecut, în Paris, în Palatul Brongniart, care a găzduit timp de zeci de ani de zile bursele pariziene. În cadrul evenimentului au fost anunțate produse noi, upgrade-uri de protocol, noi integrări strategice și a fost sărbătorită creșterea ecosistemului MultiversX cu peste 6000 de aplicații descentralizate și sute de start-uri lansate în întreaga lume.