• Produsele WiZ compatibile cu Matter vor fi disponibile începând cu septembrie 2021
  • Făcându-și produsele compatible cu Matter, WiZ își continuă angajamentul de a face iluminatul conectat inteligent accesibil tuturor

Signify, lider mondial în domeniul iluminatului, anunță că WiZ este unul dintre primele branduri de iluminat inteligent al cărui portofoliu de produse devine compatibil cu Matter, printr-o actualizare de software. Matter, o nouă tehnologie open-source de conectare și integrare a tuturor dispozitivelor smart home, a fost prezentată pentru prima dată de către Connectivity Standards Alliance (fostul Zigbee Alliance) pe 11 mai. Produsele WiZ cu integrarea Matter vor fi disponibile începând cu luna septembrie a acestui an.

Crearea unei case inteligente – mai simplu ca oricând

WiZ a fost primul furnizor de sisteme de iluminat inteligent care a adoptat atât WiFi, cât și Bluetooth în produsele sale, pentru o asociere mai ușoară și o conectivitate mai bună. Brandul pentru iluminatul inteligent, intuitiv, pentru viața de zi cu zi, anticipează deja modificările necesare în rândul noilor sale produse și, astfel, se asigură că acestea vor fi pregătite pentru o actualizare de software de îndată ce Connectivity Standards Alliance lansează oficial Matter. Fiind unul dintre primele branduri smart home care se pregătește să integreze acest standard în noile sale produse, WiZ își demonstrează angajamentul de a oferi consumatorilor soluții accesibile, control inteligent intuitiv și interoperabilitate între luminile conectate WiZ și alte dispozitive inteligente.

Odată cu actualizarea la tehnologia Matter, utilizatorii se vor putea bucura de o conectivitate integrată între toate produsele WiZ și alte dispozitive smart home.

Adoptarea rapidă a tehnologiilor smart home de ultimă generație

Luna septembrie a acestui an marchează o etapă importantă pentru companie, fiind momentul când toate produsele WiZ lansate vor fi actualizate pentru standardul de conectivitate Matter. În prima jumătate a anului 2022, toate celelalte produse din portofoliul WiZ – becuri, benzi luminoase, spoturi, lămpi și alte corpuri de iluminat, vor avea sigiliul oficial Matter pe ambalaj și vor beneficia de compatibilitate integrată, imediat ce au fost scoase din cutie.

„Suntem mândri să anunțăm că toate produsele noastre vor fi compatibile cu Matter într-un timp atât de scurt. Această tehnologie unificatoare de conectivitate a industriei va transforma tehnologia caselor inteligente, permițându-le utilizatorilor să își conecteze fără probleme toate dispozitivele de tip smart home. Prin adoptarea rapidă a tehnologiei Matter în întregul portofoliu, WiZ continuă să ofere produse utile și tehnologie  accesibilă, care îmbunătățesc calitatea vieții de zi cu zi, precum și caseloe utilizatorilor noștri, făcând extrem de accesibil iluminatul inteligent și conectat”, declară Maikel Klomp, Business Leader al WiZ Connected.

Viitorul IoT: Matter

Susținut de cele mai mari branduri din industrie și cunoscut anterior ca Project CHIP – Connected Home over IP, Matter simplifică experiența smart home cu un standard unificator de conectivitate a industriei, ce garantează o conexiune stabilă între diverse dispozitive inteligente. Proiectat pe tehnologii demonstrate, sub îndrumarea Connectivity Standards Alliance (fosta Zigbee Alliance), Matter simplifică procesul de dezvoltare pentru producători și îmbunătățește compatibilitatea între dispozitivele smart pentru consumatori.

Matter urmează să fie lansat oficial de către Connectivity Standards Alliance în ultimul trimestru al anului 2021. Din acel moment, noile produse inteligente de iluminat WiZ vor primi o actualizare de software, care le va permite să interacționeze cu o gamă largă de asistenți virtuali, boxe smart, televizoare și termostate inteligente, într-un mod mult mai ușor și mai fiabil.