ViewSonic, furnizor global de soluții vizuale, a anunțat cei 10 câștigători ai celei de-a doua ediții a concursului anual de fotografie ColorPro Award 2021. Anul acesta, ViewSonic a invitat cinci dintre cei mai importanți jucători din industria creativă să găzduiască împreună concursul: Capture One, Shoot The Frame, Monogram Creative Console, Getty Images, and iStock. Tema ediției „Noua Aventură” [eng. “New Adventure”] a atras aproximativ 6.500 de participanți din 41 de țări. Lucrările acestor fotografi excepționali vor fi expuse la Londra și Taipei.

„Mai mult decât un simplu concurs, ColorPro Award este un festival internațional care aduce împreună idei creative din toată lumea. Suntem convinși că arta este cea mai bună modalitate de a observa detaliile care ne înconjoară, iar Premiul ColorPro a oferit creatorilor o platformă deschisă pentru a-și prezenta talentele” a susținut Oscar Lin, Manager General al Monitor Business Unit, ViewSonic. „În acest an, creatorii au rezonat puternic cu tema aleasă, „Noua aventură”, iar numărul înscrișilor a fost de trei ori mai mare decât anul trecut. Sperăm ca puterea acestor fotografii să  inspire oamenii să înceapă noi călătorii în viață.”

Primii trei câștigători ai concursului ColorPro Award 2021 au surprins cu adevărat spiritul „New Adventure”. Câștigătorul premiului I, Dead Goat Polo din Belgia, înfățișează o luptă crâncenă între două echipe de călăreți care se luptă pentru posesia unui taur de 60 de kg. Câștigătorul premiului al doilea, Colors of Life din Myanmar, dezvăluie un contrast puternic între puntea roșie a unei nave și oceanul albastru al Atlanticului. Câștigătorul premiului al treilea, Spiritul Altai din Federația Rusă, dezvăluie un tânăr vânător, însoțit de prietenul său loial, care se odihnește în Teritoriul Altai la sud de Lacul Teletskoye.

Distinsul juriu format din nouă membri a evaluat lucrările pe baza combinației de culori, compoziției și percepției aventurii. Lucrările finale au interpretat conceptul „Noua Aventură” din perspective diferite. Aceste fotografii au surprins sentimentul de ordine în haos, lumina călăuzitoare din mijlocul întunericului și curajul deplin în fața necunoscutului. Fiecare piesă de artă a exprimat modul în care experiențe uimitoare pot apărea în fața incertitudinii.

ViewSonic va organiza expoziții la Londra și Taipei, invitând publicul să vadă lucrările finaliste. Pentru a stimula interacțiunea dintre creatorii și experții în fotografie, dar și pentru a-i motiva pe aceștia să își împingă creativitatea la cote maxime, în timpul expoziției vor avea loc ateliere ColorPro.

Pentru mai multe informații despre ColorPro Award 2021, vă rugăm să vizitați site-ul concursului. Pentru o listă completă a lucrărilor prezentate, puteți consulta Top 100 photos.

Locul 1

Dead Goat Polo de Alain Schroeder, Belgia

În satul Uzgen, regiunea Osh, Itin Bietov Jildizbek, un local bogat, a organizat un joc masiv de Alaman-Ulak, cunoscut și sub numele de Dead Goat Polo, pentru a sărbători împlinirea a 13 ani a fiului său, Cherniaz. Peste 170 de cai și bărbați purtând clasica pălărie sovietică de tanc sau o pălărie kirghiză tebetei, se împing și se luptă cu dexteritate și rezistență pentru posesia unui tânăr taur de 60 de kg.

Locul al 2-lea

Colors of Life de Zay Yar Lin, Myanmar (Burma)

În timp ce navighează undeva peste Oceanul Atlantic, un marinar spală puntea roșie a navei. 

Locul al 3-lea

Altai’s Spirit de Alexandr Isakov, Federația Rusă

Această fotografie a fost făcută pe teritoriul Altai, lângă Kyrsay, în sudul lacului Teletskoye. Localnicii vânează și pescuiesc pentru a supraviețui condițiilor dure din zonă. Ei cred că energia lui Altai schimbă spiritul unei persoane, făcând-o mai puternică și mai rezistentă. Tânărul care stă pe câmp alături de un prieten credincios ilustrează simbolul spiritului necucerit al Altaiului.