Noua caracteristică Dynamic Grid Support, folosită împreună cu Vertiv™ UPS și tehnologiile bateriei litiu-ion, poate genera economii de până la un milion de Euro pe an, pentru 10 MW de sarcină flexibilă pentru clienții din Irlanda, potrivit liderului Enel X

Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, lansează caracteristica inovatoare Dynamic Grid Support pentru rețeaua dinamică de alimentare neîntreruptibilă (UPS), Vertiv™ Liebert® EXL S1. Atunci când este asociat cu dulapul pentru baterii litiu-ion Vertiv™ HPL, sistemul complet reprezintă prima soluție integrată realizată de un singur furnizor de pe piață, care combină caracteristicile de suport pentru rețea, UPS și baterii litiu-ion.

Disponibil acum în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), UPS-ul Vertiv™ Liebert® EXL S1 cu caracteristica Dynamic Grid Support permite industriilor cu un consum intensiv de energie electrică să utilizeze sistemele UPS într-un mod proactiv. Întrucât sursele regenerabile intermitente își propun să înlocuiască energia produsă în mod convențional, sunt necesare noi servicii de stocare a energiei pentru a contribui la atingerea obiectivelor de sustenabilitate, la generarea veniturilor, dar și la reducerea facturilor de energie. Astfel, utilizarea UPS-ului cu Dynamic Grid Support și a bateriilor cu litiu-ion în perioadele de instabilitate a rețelei poate contribui, în cele din urmă, la scăderea emisiilor de dioxid de carbon și la tranziția către energie verde, asigurând alimentarea cu energie electrică printr-o abordare a dezechilibrului legat de generarea de energie regenerabilă, în sprijinul obiectivelor globale în materie de sustenabilitate.

Dulapul pentru baterii litiu-ion Vertiv™ HPL, care este deja utilizat în America de Nord și va fi disponibil în curând și în regiunea EMEA, este compatibil cu majoritatea sistemelor UPS trifazate Vertiv actuale sau de generație mai veche. În timp ce Vertiv a adoptat, încă de la început, bateriile litiu-ion pentru centrul de date, Vertiv HPL este primul sistem de gestionare a bateriei, de la Vertiv, cu caracteristici cheie, special concepute pentru centrele de date moderne, cum ar fi interfețe de utilizator îmbunătățite, controale integrate și funcționalitate sporită.

Giovanni Zanei, global offering management director pentru linia de business AC Power la Vertiv a declarat: „Pe măsură ce digitalizarea continuă să se dezvolte în întreaga lume, trebuie să le oferim clienților soluții care să îi susțină nu doar în adoptarea unor tehnologii alternative de rețea, ci și în ce privește monetizarea activelor existente. Acest lucru nu este extrem de important doar pentru afaceri, ci este esențial pentru planeta noastră, deoarece soluțiile sustenabile pentru consumul digital vor reprezenta o mare parte a eforturilor globale de combatere a schimbărilor climatice și de construire a unei infrastructuri sustenabile potrivite pentru viitor. Vrem să fim parte a soluției.”

„Astăzi, implementarea Liebert® EXL S1 cu Dynamic Grid Support și tehnologii de baterii litiu-ion ar permite participarea la Programul DS3 al Irlandei – Delivering a Secure, Sustainable Electricity System – și oportunitatea de a câștiga venituri de aproximativ 1 milion de Euro pe an pentru 10 MW de sarcină flexibilă,” a spus John Byrne, șef al operațiunilor din Marea Britanie și Irlanda la Enel X, furnizor principal de răspuns la cerere. „Nevoia unor astfel de servicii de rețea este puternică și în creștere, deoarece atât întreprinderile din țară, cât și cele irlandeze încearcă să își reducă amprenta de carbon.”

Centrele de date și alte infrastructuri critice, cum ar fi rețelele de telecomunicații, fabricile 4.0 din industrie și aeroporturile, joacă un rol cheie în peisajul energetic în schimbare de astăzi, care prezintă noi modalități de integrare a sustenabilității, de generare a veniturilor și de reducere a  costurile de energie.

După cum subliniază un recent raport al IEA, companiile tehnologice ar putea juca un rol esențial, contribuind la reducerea consumului de energie electrică. Marile companii de tehnologie ar putea juca un rol și mai important în reducerea amprentei de carbon la nivelul rețelei, prin adoptarea unor operațiuni mai flexibile, cum ar fi transferarea sarcinilor de lucru la stocarea bateriei sau alte rezerve de energie, pentru a se potrivi cu generația regenerabilă sau pentru a acționa ca o resursă de răspuns la cerere.

Liebert EXL S1 cu suport pentru rețea dinamică asigură reglarea frecvenței statice și dinamice prin controlul puterii de intrare și a încărcării/descărcării bateriilor pe baza pragurilor de activare a frecvenței. De asemenea, acceptă servicii de gestionare a cererii atunci când comenzile pentru modularea răspunsului UPS sunt legate de flexibilitatea controlului cererii.

Comenzile dedicate mențin energia necesară a bateriei pentru a susține sarcina critică în caz de întrerupere. Atunci când funcționează în modul Dynamic Grid Support, UPS-ul oferă un răspuns rapid pentru a reacționa la comenzile controlerului de rețea. Timpul total de răspuns dintre detectarea variației de frecvență, necesar pentru ca acel controler extern să genereze comanda, și momentul în care UPS-ul atinge puterea setată și specificată este de aproximativ 500 de milisecunde. Acest lucru permite organizațiilor să își protejeze aplicațiile critice cu o putere stabilă și, de asemenea, ajută operatorii de rețea să stabilizeze variațiile de frecvență ale sistemului care apar ca urmare a utilizării sporite a surselor de energie regenerabile.

Pentru mai multe detalii despre capacitățile critice de energie ale Vertiv, accesați Vertiv.com/Grid-Support și descărcați cel mai recent raport How to Maximize Revenues from Your Data Centre Energy Storage System with Grid Interactive UPS.