Noua variantă Vertiv™ TimberMod™ poate reduce semnificativ amprenta de carbon în comparație cu alternativele din oțel

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a prezentat astăzi varianta inovatoare Vertiv™ TimberMod™ a familiilor Vertiv™ Power Module și SmartMod™, având ca și componenta cheie lemnul, în locul oțelului, pentru soluțiile de centre de date modulare prefabricate (PFM).

Disponibilă în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), această lansare revoluționară reflectă angajamentul Vertiv de a sprijini obiectivele de sustenabilitate ale clienților prin utilizarea unui material mai ecologic, care poate minimiza epuizarea resurselor și emisiile de CO2. 

Dacă provine dintr-o recoltare durabilă, lemnul servește ca material de construcție regenerabil, cu potențialul de a minimiza epuizarea resurselor și de a reduce amprenta de carbon de până la trei ori în comparație cu oțelul, pe baza reducerii emisiilor de CO2 asociate ciclului de viață al produsului, de la tăiere până la fabrică, transportului materialelor și elementelor structurale la locul de asamblare. Această alegere ecologică se aliniază cu misiunea Vertiv de a oferi soluții care îndeplinesc standardele de înaltă performanță, dar care contribuie și la efortul global de reducere a emisiilor de CO2.

Vertiv TimberMod îndeplinește cerințele structurale aplicabile ale clădirii, oferind performanțe mari în fața activității seismice, a forțelor vântului și a cerințelor structurale. Dincolo de abilitatea sa structurală, această soluție inovatoare adaugă o dimensiune estetică arhitecturii centrului de date, armonizându-se perfect cu diverse medii naturale într-un design elegant.

„Suntem dedicați găsirii de soluții inovatoare care pot ajuta la reducerea amprentei de carbon a centrelor de date prin utilizarea de materiale și procese de construcție ecologice”, a declarat Viktor Petik, vicepreședinte și lider EMEA pentru afacerea Vertiv Soluții Modulare Integrate. „Prin încorporarea materialelor din surse regenerabile, Vertiv TimberMod nu numai că oferă o opțiune mai ecologică, dar face acest lucru fără a compromite performanța, creând astfel un impact pozitiv atât asupra mediului, cât și asupra eficienței operaționale a clienților noștri.”

„Deși centrele de date din lemn nu sunt noi, ele au devenit mult mai accesibile acum prin faptul că un furnizor important de centre de date modulare prefabricate oferă blocuri de construcție pentru centre de date sau un întreg centru de date construit cu lemn, cu asigurarea inginerească că va rămâne fiabil”, a spus Vlad Galabov, director pentru cloud și centre de date la grupul de cercetare și consultanță tehnologică, Omdia.

Vertiv™ TimberMod a fost prezentat la conferința de presă Vertiv “Vertiv Driving Innovation 2023: The Prefabricated Modular Revolution” de săptămâna trecută și este cea mai recentă soluție lansată în cadrul portofoliului în creștere de soluții PFM standard și personalizabile. Capacitatea flexibilă a soluțiilor prefabricate Vertiv le face o alegere ideală pentru centrele de date de toate dimensiunile, de la mici și medii la hiperscale, oferind scalabilitate și adaptabilitate care se aliniază cu creșterea dinamică a afacerilor. Implementarea ușoară și flexibilitatea sunt caracteristici cheie, asigurând clienții că își pot extinde capabilitățile centrului de date fără probleme.

Vertiv oferă, de asemenea, servicii end-to-end pentru a facilita implementarea rapidă și operațiuni eficiente. Acest suport cuprinzător include punerea în funcțiune, întreținerea continuă, monitorizarea de la distanță și instruirea, întărind dedicarea de a oferi clienților o soluție holistică.

Pentru mai multe informații despre Vertiv TimberMod și alte soluții pentru centre de date de la Vertiv, vizitați Vertiv.com sau contactați reprezentantul local Vertiv. Pentru materialele de conținut de la evenimentul de presă al Vertiv despre soluțiile PFM, vă rugăm să utilizați acest link.