Giordano Albertazzi și-a asumat rolul de CEO la 1 ianuarie 2023

Albertazzi confirmă concentrarea pe excelența operațională, creșterea profitabilă, cultura de înaltă performanță și inovație

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de soluții de infrastructură digitală critică și de continuitate, a anunțat că, de la 1 ianuarie 2023, Giordano Albertazzi și-a asumat rolul de CEO și a fost numit în Consiliul de Administrație.

„Sunt onorat să preiau conducerea Vertiv în calitate de CEO. Aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu echipa noastră de conducere și cu angajații din întreaga lume pentru a continua să creștem valoarea pe care o creăm pentru clienții noștri, să consolidăm și mai mult performanța noastră financiară și să creăm valoare pe termen lung pentru acționarii noștri”, a spus Albertazzi. „Așa cum le-am spus angajaților Vertiv, vom lucra pentru a ne atinge întregul potențial concentrându-ne pe construirea unei culturi de înaltă performanță a colaborării și inovației, pe instituționalizarea excelenței operaționale și a execuției și, în cele din urmă, pe oferirea unei creșteri a profitabilității și a unui flux de numerar îmbunătățit.”

Dave Cote, președinte executiv la Vertiv a declarat: „Cu peste două decenii de experiență operațională și de afaceri la Vertiv și un istoric de performanță atât în Europa, cât și în America, Giordano este persoana potrivită pentru a conduce Vertiv mai departe. El a jucat un rol esențial în realizarea unor îmbunătățiri operaționale și financiare semnificative în timp ce conducea regiunea EMEA și în schimbarea continuă a Americilor. El înțelege cum să construiască și să mențină o cultură de înaltă performanță. Expertiza operațională a lui Giordano și înțelegerea profundă a afacerii și clienților Vertiv vor fi esențiale în stimularea îmbunătățirii continue a performanței în timp ce navighează în incertitudinea macroeconomică.”

În calitate de CEO, Albertazzi va urmări să sporească concentrarea neobosită a Vertiv față de clienții săi, în timp ce abordează nevoile de infrastructură și afaceri ale centrului de date, rețelelor de comunicații și aplicațiilor industriale.

Albertazzi își asumă rolul de CEO într-un moment în care continuă cererea puternică pe piețele finale ale centrelor de date Vertiv. Compania a raportat un record de comenzi restante de 4,7 miliarde USD la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului 2022. Vertiv este lider în furnizarea de soluții termice, de alimentare, de management IT și integrate pentru operatorii globali de centre de date pentru a satisface cererea continuă a consumatorilor.

Vertiv și-a anunțat planul de succesiune a CEO în octombrie 2022 și de atunci Albertazzi și-a asumat rolul de Chief Operating Officer, lucrând îndeaproape cu fostul CEO Rob Johnson, asigurând o tranziție fără întreruperi.

Pe lângă faptul că va deveni CEO, Albertazzi va continua și în poziția sa de președinte pentru America, până când va fi numit un succesor. În legătură cu ieșirea lui Albertazzi din funcția de COO, supravegherea operațională va fi deținută de președinții regionali pentru a se concentra în continuare pe performanța regională.