Tranzacția strategică extinde semnificativ oferta Vertiv. De asemenea, compania actualizează condițiile comerciale.

  • Completează în mod semnificativ oferta de centre de date Vertiv prin adăugarea unui furnizor independent, lider pe piața de aparate de comutare, busbar și soluții de alimentare modulare;
  • Extinde piața adresabilă Vertiv cu 7 miliarde de dolari, intrând pe o piață globală atractivă cu o creștere de aproximativ 5 procente;
  • Se așteaptă ca Vertiv să crească din punct de vedere organic, ajustându-se marjele operaționale, fluxul de numerar și ajustarea EPS;
  • Business-ul principal Vertiv continuă să aibă o creștere importantă a comenzilor noi și a celor care sunt in producție, dar întreruperile lanțului de aprovizionare s-au accelerat; actualizarea ghidului pentru a reflecta cele mai recente condiții de piață.

Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică şi soluţii de continuitate, a anunțat că, prin intermediul filialelor sale, a încheiat un acord definitiv pentru achiziționarea E&I Engineering Ireland Limited și a afiliatului său, Powerbar Gulf LLC („E&I”) pentru aproximativ 1,8 miliarde de dolari în avans, plus potențialul de până la 200 de milioane de dolari în numerar, pe baza realizării anumitor etape de profit în 2022. Avansul inițial constă din 1.170 milioane de dolari în numerar și aproximativ 630 milioane de dolari din acțiuni comune Vertiv. Tranzacția a fost aprobată în unanimitate de Consiliul de Administrație al Vertiv și se așteaptă să se încheie în al patrulea trimestru al anului 2021, sub rezerva condițiilor de închidere clasice.

Fondat în 1986 de Philip O’Doherty, E&I este un furnizor independent de tablouri electrice și sisteme de distribuție a energiei electrice, pionier în proiecte unice de soluții de alimentare integrate și tehnologii adaptate nevoilor individuale ale clienților. Cu vânzări anuale de aproximativ 460 milioane dolari (2021E) și 2.100 de angajați, E&I deține o experiență îndelungată pe piața distribuției de energie și are relații foarte bune cu o bază de clienți din peste 30 de țări. Produsele E&I reprezintă un sistem critic al infrastructurii de alimentare a centrului de date și concurează pe o piață adresabilă de aproximativ 7 miliarde de dolari, care se așteaptă să crească cu 5% anual până în 2025.

„Achiziționarea companiei E&I reprezintă atingerea unei etape cheie în strategia Vertiv și complează portofoliul nostru de oferte de alimentare electrică pentru centrele de date și piețele comerciale și industriale vitale,” a spus Rob Johnson, CEO al Vertiv. „Tranzacția va amplifica oportunitățile de creștere și de profitabilitate ale Vertiv, permițând în același timp companiei să furnizeze soluții diferențiate care gestionează întreaga infrastructură de energie a unui client ca un sistem integrat. Așteptăm cu nerăbdare să îi primim în echipa Vertiv pe membrii extrem de calificați ai E&I. Companiile noastre împărtășesc o cultură puternică de excelență și inovație inginerească și o pasiune pentru servirea clienților noștri cu produse și servicii diferențiate.”

„În timp ce această tranzacție marchează prima achiziție a Vertiv de când a devenit o companie publică, echipa noastră a urmat cu grijă cele mai bune practici de achiziție în timpul procesului de identificare, evaluare, due diligence și planificare a integrării. E&I este o oportunitate unică pentru Vertiv și se potrivește bine în portofoliul companiei. Sunt încântat de potențialul rezultat din unirea acestor două mari companii,” a declarat Dave Cote, președinte executiv al Vertiv.

„Această tranzacție reunește două companii complementare și are un efect excelent asupra angajaților și clienților E&I,” a spus Philip O’Doherty, fondator și director executiv al E&I. „Suntem încântați să ne alăturăm echipei Vertiv și să continuăm să ne dezvoltăm afacerea prin acoperirea globală a Vertiv, prezența puternică a canalelor și poziționarea excelentă a clienților din infrastructurile digitale critice.”

Beneficii strategice și financiare convingătoare

  • Portofoliu de produse complementare cu tehnologie diferențiată. Produsele E&I pentru aparate de comutare critice, comutatoare de intrare și ieșire UPS și de busbar completează oferta de infrastructură de energie critică a Vertiv.
  • Baza de clienți globală mare. Împreună, Vertiv și E&I vor deservi unele dintre cele mai importante companii de cloud și colocație din lume, care caută din ce în ce mai mult furnizori cu o capacitate completă de alimentare electrică și opțiuni flexibile de implementare a energiei pentru a sprijini cerințe de energie din ce în ce mai exigente.
  • Potențial semnificativ de expansiune geografică. E&I concurează acum în America de Nord, Europa și Orientul Mijlociu. Această tranzacție oferă posibilitatea de a valorifica amprenta Vertiv în afara Statelor Unite, în special în Europa și Asia, pentru a extinde rapid pătrunderea cu noi clienți.
  • Sinergii atractive de costuri și venituri. Se așteaptă ca asocierea să producă sinergii de vânzări excelente; cu toate acestea, nu sunt luate în considerare sinergii de vânzări în modelul financiar de bază, deci ele reprezintă o creștere progresivă. Vertiv se așteaptă să realizeze aproximativ 18 milioane de dolari în sinergiile de cost înainte de impozitare în termen de trei ani de la închidere. Sinergiile de costuri vor proveni dintr-o combinație de costuri de achiziții, generale, administrative și de produse. Oportunitățile de sinergie a veniturilor sunt conduse de clienți și produse extrem de complementare pentru a sprijini vânzările încrucișate și soluțiile integrate pentru clienții fiecărei companii.
  • Creșterea profilului financiar al Vertiv. Prin această tranzacție se estimează că Vertiv va crește din punct de vedere organic, ajustându-se marjele operaționale ajustate, fluxul de numerar și EPS în 2022.

Pentru mai multe informații despre Vertiv și achiziționarea E&I vă rugăm să accesați acest link.