Danny Allan, CTO în cadrul Veeam, a prezentat inovațiile actuale și viitoare ale companiei la VeeamON 2022, dintre care Veeam Backup & Replication v12, Veeam Backup for Salesforce și Veeam Backup for Microsoft 365 v7.

Veeam® Software, lider pe piața soluțiilor de backup, recuperare și management al datelor care oferă protecție modernă a datelor, a găzduit a doua zi a conferinței sale anuale pentru utilizatori, VeeamON 2022, evenimentul anului în materie de protecție modernă a datelor, oferind informații despre strategia privind produsele sale până la sfârșitul anului 2022. Veeam a oferit în avanpremieră o perspectivă cu privire la platforma sa unică pentru a proteja toate datele din orice mediu – cloud, virtual, SaaS, Kubernetes și fizic. Preconizate pentru a doua jumătate a lui 2022, Veeam a prezentat noutățile-cheie ale soluțiilor native pentru cloud (pentru mediile AWS, Azure și Google Cloud) și ale soluțiilor SaaS (Microsoft 365 și Salesforce), precum și o mai bună integrare a Kasten by Veeam K10 pentru Kubernetes și, bineînțeles, mult așteptatul Veeam Backup & Replication™ v12.

„Ajutăm aproximativ 450.000 de clienți din întreaga lume să-și protejeze datele împotriva infractorilor și să elimine timpii morți și pierderile de date”, a declarat Danny Allan, CTO la Veeam. „Cu ajutorul Veeam, companiile au control complet asupra datelor și se asigură că backup-ul și recuperarea datelor pot fi operate oriunde în cloud-ul hibrid. Veeam permite organizațiilor să utilizeze cu deplină încredere cloud-ul, evitând orice blocaje grație mobilității oferite de acesta. Aceasta este definiția protecției moderne a datelor. Caracterul nostru inovator și creșterea bazată pe produse sunt evidențiate clar la VeeamON 2022, deoarece continuăm să stabilim cele mai înalte standarde de produs și să răspundem la nevoile clienților în ceea ce privește redefinirea securității, asigurarea rezilienței și furnizarea de soluții pregătite pentru viitor.”

Veeam Backup & Replication v12

După ce versiunea 11 a Veeam Backup & Replication a fost descărcată de peste 850.000 de ori, Veeam a continuat să inoveze și să extindă caracteristicile produsului ca parte a anticipatului Veeam Backup & Replication v12. Veeam a prezentat, în premieră, V12 la VeeamON 2022. Aceasta include capabilități suplimentare pentru domeniile cloud, securitate și enterprise. Veeam consolidează și mai mult funcționalitățile de care clienții au nevoie în peisajul IT în continuă schimbare de astăzi, inclusiv:

  • Mai multe funcții accelerate în cloud, inclusiv scrieri directe în stocarea obiectelor și agenți cloud-based
  • Imutabilitatea perpetuă oferă un control și o protecție sporite pentru o recuperare și mai rapidă în cazul atacurilor de tip ransomware și în ceea ce privește protecția împotriva amenințărilor cibernetice
  • Suportul și inovațiile suplimentare pentru aplicațiile din clasa enterprise facilitează operațiunile de tip „day two” și le optimizează pentru o mai mare eficiență la scară largă
  • Transparență și gestionare centralizată a protecției datelor Kubernetes cu noul plug-in Veeam Backup & Replication pentru noul Kasten by Veeam K10 V5.0.

„Pe fondul creșterii amenințărilor cibernetice, al creșterii exponențiale a volumului de date și al adoptării continue a cloud-ului, protejarea datelor și a sistemelor la scară largă, indiferent unde se află, a devenit o necesitate pentru organizațiile (de toate dimensiunile) din întreaga lume”, a declarat Christophe Bertrand, director de program la ESG Research. „Din cercetările noastre, am observat că există decalaje semnificative în ceea ce privește protecția datelor – și, prin urmare, riscuri de pierdere a datelor – atunci când vine vorba de date, aplicații, servicii containerizate și platforme as-a-service găzduite în cloud. De aceea, lansarea Veeam V12 este semnificativă: nu numai că se bazează pe platforma lor consacrată, dar extinde capacitatea de a minimiza riscurile de afaceri prin îmbunătățirea gradului de recuperabilitate a securității datelor și sistemelor la scară largă.”

Veeam Backup for Microsoft 365 v7

În plus, Veeam a prezentat funcționalitățile de monitorizare și raportare avansată pentru soluția Veeam Backup for Microsoft 365 v7, care va fi lansată în cursul acestui an. În calitate de lider pe piața serviciilor de backup pentru Microsoft 365, cu peste 11 milioane de utilizatori cu contract plătit, noua versiune va include capabilități de monitorizare și raportare de nivel enterprise, ca urmare a integrării cu Veeam ONE, ajutând la menținerea sistemelor și infrastructurii în bună stare de funcționare datorită inteligenței încorporate. Veeam Backup for Microsoft 365 v7 oferă:

  • Transparență totală: Vizualizare unificată a întregii arhitecturi și a componentelor de backup pentru Microsoft 365
  • Management proactiv: Alerte în timp real pentru a rezolva rapid vulnerabilitățile datelor
  • Încredere în acordul asupra nivelului de calitate a serviciilor: Rapoartele detaliate oferă încredere și un grad înalt de protecție

Veeam Backup for Salesforce

În urma succesului înregistrat de soluția Microsoft 365, Veeam a oferit o primă privire de ansamblu asupra Veeam Backup for Salesforce, un produs foarte din portofoliul Veeam care este foarte căutat. Oferind posibilitatea de a face backup în cloud și on-premise, noua soluție elimină riscul de a pierde datele și metadatele Salesforce. Printre principalele funcționalități se numără:

  • Control și flexibilitate: Control complet asupra datelor, evitarea blocării backup-ului și a depozitelor și implementarea backup-ului în orice mediu
  • Backup și recuperare native Salesforce: Conceput special pentru Salesforce folosind API-uri native. Restaurarea înregistrărilor, ierarhiilor, câmpurilor, fișierelor și a metadatelor Salesforce.
  • Recuperarea rapidă în urma pierderii de date: Protecție împotriva erorilor umane, a problemelor de integrare și a altor scenarii comune de pierdere de date Salesforce

„Sunt încântat să prezint aceste inovații pentru prima dată clienților și partenerilor noștri la VeeamON 2022”, a adăugat Allan. „Faptul că Veeam a gestionat mai multe date în primul trimestru din 2022 decât am făcut-o în tot anul 2020 dovedește că organizațiile au nevoie de o mai bună înțelegere, de mobilitate a datelor, de un ecosistem de colaborare și de un univers hibrid. Înțelegem puterea pe care o au datele când vine vorba de a soluționa provocările din lumea reală, de a schimba cursul istoriei și impactul acesteia asupra indivizilor. Faptul că avem în grijă datele a sute de mii de organizații din întreaga lume este o responsabilitate care ne onorează.”

Toate soluțiile prezentate în cadrul VeeamON vor fi disponibile, în general, în cursul anului 2022. Înregistrarea pentru VeeamON 2022 este încă deschisă pentru participanții virtuali. Pentru mai multe informații, vizitați https://www.veeam.com.