Noua soluție 4-în-1 combină  backup, replicare, snapshoturi instantanee și acum, protecție continuă a datelor (CDP)

Veeam Software, liderul în soluții de backup care furnizează Cloud Data Management™, a anunțat astăzi disponibilitatea generală a noii versiuni Veeam Backup & Replication™ v11, care oferă cea mai avansată soluție de protecție a datelor pentru mașinile fizice, virtuale sau din cloud. Cu peste 200 de funcționalități noi și îmbunătățiri, soluția unică pentru gestionarea completă a datelor este suficient de puternică și flexibilă pentru a proteja fiecare fază a ciclului de viață a datelor, în timp ce gestionează întreaga complexitate a unui mediu multi-cloud pentru AWS, Microsoft Azure și Google Cloud Platform.

“Veeam a lansat V10 cu mai mult de 150 de noi caracteristici cu numai 12 luni în urmă, iar acum are mai mult de 700.000 de descărcări. Lansarea următoarei versiuni – Veeam Backup & Replication v11 – cu încă 200 de caracteristici noi și puternice de backup, cloud,  DR,  securitate și automatizare, confirmă ritmul alert de inovare al Veeam, precum și angajamentul nostru puternic față de nevoile și cerințele de siguranță a datelor clienților și partenerilor noștri”, a declarat Danny Allan, Chief Technology Officer și Senior Vice President Product Strategy la Veeam.

”Suntem încântați că putem oferi clienților noștri cea mai bună soluție pentru protecția datelor și backup, noul Veeam Backup & Replication ™ v11, care include protecție continuă a datelor. Noi, împreună cu rețeaua noastră extinsă de parteneri, vom face din această soluție cea mai bună opțiune pentru protecția modernă a datelor pentru clienții de toate dimensiunile și care va deveni produsul de referință pentru companiile din EMEA care doresc să gestioneze cu succes provocările din prezent și viitor”, a spus Dan Popa, Senior Territory Manager România, Bulgaria și Albania la Veeam Software.

451 Research arată că 69 % dintre companii declară faptul că cel puțin 75% din forța lor de muncă poate lucra în mod eficient la distanță. Având în vedere că modul de lucru se îndreaptă în mod accelerat spre ecosisteme multi-cloud și că angajații lucrează din ce în ce mai mult de la distanță, datele sunt mai greu de gestionat și de controlat ca niciodată. Ca răspuns la noile provocări legate de protecția datelor cu care se confruntă clienții în 2020 și în așteptarea celor care vor veni în acest an, noul V11 include o protecție sigură în materie de securitate și ransomware, care să reducă riscurile tot mai mari de amenințări cibernetice în prezent și în viitor, oferind o reziliență fără precedent pentru companiile de orice dimensiune.

Noul Veeam V11 permite companiilor să valorifice următoarele caracteristici ca parte a unei soluții complete de protecție a datelor:

  • Recuperare în caz de dezastru cu Veeam Continuous Data Protection (CDP): Eliminați timpii de nefuncționare și reduceți pierderile de date pentru Tier-1 VMware cu CDP încorporat și realizați recuperări imediate la cea mai recentă versiune sau la un punct dorit în timp, oferind cele mai mici pierderi de date (RPO).
  • Protecție impotriva ransomware sigură: Păstrați backup-urile în siguranță utilizând spații de stocare inamovibile Linux, conforme cu reglementări precum SEC 17a-4(f), FINRA 4511(c) și CFTC 1.31(c)-(d), prevenind astfel criptarea de către ransomware, ștergeri accidentale sau rău intenționate; Aceasta tehnologie are la bază Linux, și poate utiliza orice fel de hardware.
  • AWS S3  Glacier și Azure  Blob  Archive:  Reduceți costurile de arhivare și retenție a datelor pe termen lung de până la 20 de ori  și  înlocuiți gestionarea manuală a benzilor cu un nou suport nativ pentru Amazon S3 Glacier (inclusiv Glacier Deep Archive) și Microsoft Azure Archive Storage prin gestionarea ciclului de viață de backup end-to-end cu  Veeam Scale-out Backup Repository™ Archive Tier.
  • Google Cloud Storage: Am adăugat suport pentru Google Cloud Storage pentru Veeam Scale-out Backup Repository Capacity Tier, oferind o gamă mai largă de spații de stocare în cloud.
  • Recuperare instantanee extinsă: Atingerea celor mai mici obiective de timp de recuperare (RTO) cu recuperare instantanee puternică pentru  Microsoft  SQL, baze de date Oracle și share-uri de fișiere NAS, similar cu tehnologia existentă Instant VM Recovery®.
  • NEW Veeam Agent for Mac: Oferă backup de date pentru utilizatorul final pentru orice dispozitiv macOS, alăturându-se familiei soluțiilor existente de agenți Veeam pentru Microsoft Windows, Linux, IBM AIX și Oracle Solaris.
  • Veeam-powered BaaS și DRaaS:  Optați pentru serviciile, soluțiile și expertiza partenerilor de cloud, pentru a maximiza valoarea V11 și pentru a avea o experiență a completă a protecției datelor, prin achiziția de servicii  „as a service” de la partenerii Veeam.

Veeam oferă Backup as a Service (BaaS) și Disaster Recovery as a Service (DRaaS) prin intermediul parteneriatelor cu furnizori de top de servicii cloud și parteneri de servicii în peste 180 de țări. Pentru a asigura integrarea perfectă a acestor servicii în V11, NEW  Veeam Service Provider Console v5 oferă  furnizorilor de servicii  o platformă web pentru gestionarea centralizată, monitorizarea și accesul cu autoservire al clienților la operațiunile de protecție a datelor. Versiunea 5 oferă acum gestionare extinsă a backup-ului pentru Linux și Mac, monitorizarea și raportarea pentru backupurile native din AWS și Azure și securitate îmbunătățită cu autentificare multi-factor (MFA), precum și servicii puternice de protecție dinspre interior.

Noua Suită Veeam Availability Suite™ v11 combină caracteristicile extinse de backup și recuperare ale Veeam Backup & Replication v11 cu capacitățile de monitorizare, raportare și analiză ale Veeam ONE™ v11, oferind companiilor protecție completă a datelor și vizibilitate pentru a obține o disponibilitate de neegalat a datelor, vizibilitate și guvernanță în medii multi-cloud. În plus, prin adăugarea pachetului Veeam DR, care  include  Veeam Disaster Recovery Orchestrator  (denumit anterior Veeam Availability Orchestrator), la o achiziție nouă sau existentă a suitei Veeam Availability Suite sau a Veeam Backup & Replication oferă recuperare on site automată și testare DR (Disaster Recovery) pentru a asigura continuitatea afacerii.

Noul Veeam Backup & Replication v11 va fi disponibil pentru descărcare de astăzi, iar toate caracteristicile menționate sunt incluse în  Veeam Universal License (VUL) – licența portabilă, flexibilă, gata de utilizare, fie că datele rulează pe mașini locale sau în cloud. Licențierea universală facilitează protejarea diferitelor tipuri de date în medii multi-cloud, deoarece licențele pot fi transferate între aplicații fără costuri suplimentare. Clienții Veeam pot alege să primească 25 licențe VUL în plus, fără costuri suplimentare, pentru a fi utilizate pentru backup și recuperare nativă AWS și Azure atunci când fac trecerea la V11. Pentru cele mai recente informații privind prețurile și modalitățile de achiziție a produselor Veeam, vizitați  https://www.veeam.com/pricing.html. Înregistrați-vă aici pentru a participa la prezentarea online a New Veeam V11, în data de 24 februarie ora 11  a.m.  ET (18.00 ora Bucureștiului):  https://go.veeam.com/v11. Pentru mai multe informații, vizitați www.veeam.com.

Ce spun analiștii și partenerii

“Clienții se confruntă cu sarcina foarte dificilă de a reduce complexitatea operațiunilor și costurile, îndeplinind în același timp cerințe foarte exigente de protecție a datelor. Punctele  forte ale suitei V11 de la Veeam a răspund cerințelor cele mai importante pe care le auzim de la clienți, inclusiv îndeplinirea unor condiții contractuale stricte (Service Level Agreement- SLA), reducerea timpilor de nefuncționare și a pierderii de date prin pregătirea pentru dezastre și protecția ransomware, și îndeplinirea cerințelor de conformitate referitoare la păstrarea datelor.” – Krista Macomber, Senior  Analyst, Data Protection și Multi-Cloud Data Management la Evaluator Group

“HPE se angajează să ofere clienților noștri soluții inteligente de stocare esențiale pentru a-și conduce afacerile, abordând în același timp cele mai presante nevoi pentru a permite organizațiilor să își revină și să mențină continuitatea activității. Cu Veeam, ne asigurăm că datele critice necesare pentru accelerarea afacerii sunt în siguranță și ușor accesibile clienților în orice moment. Suntem încântați că Veeam V11 adaugă suport asincron pentru utilizarea snapshoturilor pentru echipamentele de stocare HPE Primera, oferă îmbunătățiri ale Catalyst Copy pentru HPE StoreOnce și HPE Cloud Volumes Backup și permite cea mai rapidă performanță a platformei de backup Veeam all-in-one atunci când se utilizează sistemul HPE Apollo 4510 Gen10.” –  Chris Powers, VP și GM, Collaborative Platform Development, HPE Storage

“Veeam Service Provider Console face monitorizarea de la distanță și managementul BaaS & DRaaS simplu și convenabil. Clienții noștri se bazează pe noi mai mult ca oricând pentru a depăși provocările cu care se confruntă pentru a rămâne rezilienți, iar noile caracteristici din versiunea 5 vor spori foarte mult capacitatea noastră generală de a proteja datele clienților noștri, astfel încât aceștia să se poată concentra pe strategiile inovatoare de a-și dezvolta afacerea.” –  Marco Cornelissen, Manager Customer Operations,  Ekco, un furnizor de servicii și de cloud Gold Veeam

“După ce am lucrat cu diferiți vendori de-a lungul anilor, Veeam a fost o gură de aer proaspăt! Concentrarea și claritatea oferită de partenerii Veeam, alături de sprijinul echipei lor, au fost fantastice. Ei ne-au ajutat să construim o ofertă pe care să o putem prezenta cu încredere în piață și care, în cele din urmă, să garanteze succesul ambelor părți. A fost important pentru succesul nostru să beneficiem de brandul puternic al Veeam – și împreună cu o gamă excelentă de produse și noile caracteristici din cadrul V11 – ne-a oferit mai multe oportunități de a avea conversații bazate pe soluții cu clienții noștri “.  –  David Ford, Fondator și CEO  la Elocvent Technologies Group, un partener Silver Veeam Cloud & Service Provider

“Includerea opțiunii pentru stocarea datelor in Azure Archive este extrem de importantă pentru noi; în calitate de furnizor de servicii medicale, suntem obligați să avem politici de retenție îndelungată și, combinând acest aspect cu volumul din ce în ce mai mare al datelor generat de businessul nostru, și din estimările noastre inițiale, ne uităm la o reducere de 10 ori a costurilor backup-urilor noastre de arhivă. Deoarece suntem o companie care se bazează pe date, introducerea Instant database Recovery pentru Microsoft SQL, înseamnă că avem încredere în soluția noastră de disponibilitate pentru a satisface parametrii RPO și RTO foarte mici. Având sisteme de Business Intelligence și datele pacienților noștri permanent la dispoziția noastră înseamnă că pacienții noștri primesc servicii medicale de calitate, iar clinicile noastre de afaceri sunt capabile să valorifice aceste date pentru a îmbunătăți experiența și de a merge mai departe.” –  Mike Conjoice, Manager Divizia de Soluții, Bupa Dental Care

“Ciclurile rapide de upgrade și îmbunătățire aduse de Veeam ne oferă încredere că firma își îmbunătățește continuu produsul. Cu accent pe caracteristicile din cloudul public, precum fi integrarea nativă în cloud, stocarea obiectelor și noul Archive Tier pentru arhivarea automată până la costul scăzut al stocării datelor, produsele Veeam completează trecerea noastră de la infrastructura tradițională. Planurile noastre de creștere sunt în conformitate cu actualizările Veeam, iar un număr mare de actualizări de caracteristici ne-au ajutat direct cu implementările pe care le-am lansat.” – Jake Jayatilaka, Enterprise  Infrastructure  Manager, Clough Group