Board Games, jocuri de strategie destinate în principal adolescenților și adulților au prins foarte mult la români în ultimii ani. Doar în 2013, vânzările de Board Games pe  elefant.ro au depășit 3000 de produse, Coloniștii din Catan fiind cel mai bine vândut joc pe întregul an. În primele două luni din 2013 creșterea pe Board Games la elefant.ro depășește 100%.

Când am intrat în piața de retail de jocuri către finalul anului 2012, nu ne așteptam la un asemenea asalt. Practic, acum nu trece o lună în care să nu vindem câteva sute de exemplare din categoria jocurilor de strategie pentru adulți, iar tendința este de creștere. Dacă în urmă cu 20-30 de ani românii se reuneau acasă pentru jocuri de cărți, table sau șah, acum preferă să joace Catan, spre exemplu, nu doar acasă, cât și în excursii sau alte deplasări, atât în week-end cât și seara, în timpul săptămânii”, explică Dan Vidrașcu, CEO al elefant.ro.

În topul vânzărilor de Board Games pe elefant.ro Coloniștii din Catan se detașează ca vânzări față de titlurile următoare. Pe locul al doilea se clasează tradiționalul joc de Rummy, iar multe dintre locurile până la finalul topului sunt ocupate de diverse extensii ale jocului Catan.

elefant.ro, magazinul online care în 2013 s-a transformat din cea mai mare librărie online într-un mall online dedicat familiei, se preocupă intens în acest an de extinderea ofertei atât prin listarea online a mai multe categorii de produse, dar și prin creșterea gamei la fiecare dintre categoriile lansate recent (jucării, îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii).

În prezent, elefant.ro comercializează peste 130.000 de produse și are mai mult de 300.000 de clienți activi.