Microsoft lucrează la o aplicație denumită PC Manager, aceasta fiind gândită să îmbunătățească performanțele calculatorului vostru. Similar cu CCleaner, o versiune in stadiul beta al utilitarului include o funcție de management al stocării și abilitatea de a închide taskuri in mod rapid, dar si de a controla ce aplicații pornesc odată cu sistemul de operare.

Cea mai mare parte din funcționalitatea aplicației poate fi deja regăsită in Windows, dar “PC Manager” le pune pe toate la un loc pentru a putea fi găsite mai ușor. Exista până si o funcție de protecție în browser, care face schimbarea browserului implicit mai ușor ce este în Windows la momentul actual.

Funcția de “storage manager” include abilitatea de a gestiona aplicațiile și de a le șterge pe cele care sunt rareori folosite, existând pana și o funcție de “full cleanup” sau de scanare pentru fișierele cu dimensiuni mari de pe calculator. De asemenea, funcția de “process management” este o versiune simplificată a Task Managerului, care permite inchiderea forțată a proceselor, care ar putea să foloseasca din memoria RAM.

Apăsând pe butonul “boost”, programul va șterge fișierele temporare și va curăța memoria RAM, lucru care ar putea ajuta pe calculatoarele mai vechi.

Public beta-ul al PC Manager a apărut pe un site oficial al Microsoft, dar acesta este în chineză, sugerând că aplicația a fost dezvoltată cu o anumită piață în minte. Aplicația în sine este făcută pentru Windows 10 și 11, iar target-ul acesteia sunt laptopurile și PC-urile cu specificații low-end.

Sursa: https://www.theverge.com/2022/10/21/23416070/microsoft-pc-manager-app-performance-systems-clean-up