SIVECO Romania a incheiat procesul de informatizare a sistemului de tranzit vamal din Republica Macedonia. Solutia software permite gestionarea computerizata, in timp real, a tuturor tranzitelor vamale si armonizeaza sistemul vamal macedonean cu cel al Uniunii Europene.

”Noul sistem de tranzit asigura proceduri electronice simplificate de vamuire si contribuie la contracararea fraudelor vamale, ofera operatorilor economici multe avantaje, inclusiv imbunatatirea calitatii serviciului, reducerea timpului de asteptare petrecut la vama si o mai mare flexibilitate in prezentarea declaratiilor”, a declarat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Manager, SIVECO Romania.

SIVECO a implementat in Republica Macedonia un sistem IT vamal , sigur, interoperabil si accesibil pentru schimburile electronice de date continute in declaratiile vamale. Solutia ofera operatorilor economici multiple solutii tehnice privind schimbul electronic de informatii cu autoritatile vamale si o mai mare flexibilitate in prezentarea declaratiilor vamale.

Sistemul NCTS sprijina consolidarea capacitatii operationale a Administratiei Vamale din Macedonia, asigura alinierea la standardele si cerintele Uniunii Europene a procedurii de tranzit vamal si interoperabilitatea sistemului cu sistemele europene.

Acesta este bazat pe depunerea declaratiei de tranzit in format electronic, precum si pe schimburile de mesaje electronice intre birourile vamale implicate intr-o operatiune de tranzit la nivel national (biroul de plecare, biroul de tranzit si biroul de destinatie) si urmeaza ca de la 01.01.2015 sa asigure schimb de date si cu celelalte birouri vamale aflate pe teritoriul Statelor Membre si tarilor AELS.

„Noul sistem de tranzit asigura proceduri electronice simplificate de vamuire si contribuie la contracararea fraudelor vamale, ofera operatorilor economici multe avantaje, inclusiv imbunatatirea calitatii serviciului, reducerea timpului de asteptare petrecut la vama si o mai mare flexibilitate in prezentarea declaratiilor, a declarat Dan Tuhar, eCustoms Line of Business Manager, SIVECO Romania.

NCTS creste eficienta procedurilor de tranzit, permite prevenirea si detectarea fraudelor, accelerarea si securizarea operatiunilor desfasurate in cadrul unei proceduri de tranzit, imbunatatirea comunicarii si coordonarii intre administratiile vamale.

Soluția software va functiona ca un instrument de administrare si control al sistemului de tranzit de stat. Bazat pe utilizarea sistemelor de calcul avansate si pe procesarea electronica a datelor, acesta garanteaza un management mai modern si mai eficient decat cel traditional, al hartiilor, cu inconvenientele sale dovedite.

Vama din Republica Macedonia este cel de-al treilea beneficiar al solutiei de tranzit eCustoms de la SIVECO Romania, dupa Directia Generala a Vamilor din Romania si Autoritatea Vamala din Turcia.

Contractul privind informatizarea sistemului de tranzit vamal din Republica Macedonia a fost obtinut prin licitatie de catre consortiul format din SIVECO Romania impreuna cu firmele BOMAS Dooel, STM Savunma Teknolojileri Muhendislik ve Ticater A.S. si SKILLS EOOD.