Noul moto g73 5G este disponibil în România la Altex începând cu 3 februarie, la un preț recomandat de 1399,90 de lei,  urmând să fie listat și la eMAG din luna februarie.

Încă de la început, brandul Motorola și-a propus să facă tehnologia mai accesibilă, iar familia moto g s-a concentrat pe inovații semnificative și pe implementarea acestora în smartphone-uri potrivite pentru oamenii din întreaga lume. Astăzi, continuă acest angajament cu moto g73 5G, conceput pentru a oferi utilizatorilor un design modern, performanțe ridicate și fotografii la un nivel îmbunătățit față de generațiiile anterioare.

Motorola s-a asigurat că moto g73 ține pasul cu stilul de viață alert, datorită chipset-ului MediaTek Dimensity 930, care profită la maximum de vitezele 5G. Iar mulțumită compatibilității 5G, descărcările au loc la viteze uimitoare fără nicio grijă în privința duratei de viață a bateriei sau a cantității de date descărcate, oferind 256 GB spațiu de stocare și o baterie de 5000 mAh. Totodată, comutarea între aplicații nu implică efort, întrucât cu cei 8 GB de memorie RAM, aplicațiile și informațiile rămân pregătite în fundal, pentru ca totul să funcționeze fără probleme.

moto g73 5G sosește cu un sistem de camere avansat de 50 MP, fiind conceput pentru fotografii perfecte, chiar și în condiții de lumină slabă. Datorită tehnologiei Ultra Pixel, atunci când lumina devine o provocare, camera răspunde prin combinarea a patru pixeli într-un Ultra Pixel mare de 2.0um, ce va avea ca și rezultat fotografii mai luminoase.

moto g73 5G vine și cu un senzor de 8MP cu trei perspective uimitoare: unghi ultra larg, ce surprinde imaginea asemenea ochiului uman, încadrând de 4 ori mai mult din imagine decât un obiectiv standard, Macro Vision, ce aduce utilizatorii de 4 ori mai aproape de acțiune, surprinzând până la cele mai mici detalii și profunzimea de câmp, ce facilitează transformarea fotografiilor de zi cu zi în portrete cu aspect profesional.

Dacă ești un entuziasmat al jocurilor, te vei bucura de un afișaj ultra-larg de 6,5″ 120 Hz FHD+, ceea ce oferă jucătorilor o experiență captivantă cu un raport ecran-corp de 86% și margini înguste. În plus, utilizatorii vor experimenta un sunet multidimensional cu Dolby Atmos®, indiferent dacă sunt utilizate căștile sau cele două difuzoare stereo.

Fii fără griji în ceea ce privește autonomia. Bateria de 5000 mAh le permite utilizatorilor să asculte playlist-urile preferate pentru mai mult timp, să comunice video ore în șir cu prietenii și să urmărească sezoane întregi din serialul preferat. În cazul în care ai nevoie de mai multă energie, device-ul se poate alimenta rapid datorită încărcării TurboPower™ 30W.

software & securitate

Noul moto g73 5G rulează o versiune curată de Android 13, fără interfețe greoaie sau aplicații duplicate. În plus, cu My UX, utilizatorii pot personaliza culoarea sau tema aplicațiilor. Dispozitivul poate fi controlat cu gesturi simple, iar setările de divertisment pot fi personalizate, creând un aspect și o experiență de utilizare pe placul tău.

Motorola a introdus și Thinkshield Mobile, un element suplimentar de securitate care îmbunătățește protecția la fiecare nivel.  Cu funcții de securitate hardware și software cuprinzătoare care îndeplinesc cele mai înalte standarde, utilizatorii vor fi siguri că datele de pe smartphone-ul lor Motorola sunt protejate.

Pentru a profita din plin de toate funcțiile de securitate pe care Motorola le oferă, noua aplicație Moto Secure a fost adăugată și la aceste dispozitive. Moto Secure App este destinația pentru toate funcțiile vitale de securitate și confidențialitate de pe telefon. Astfel, poate fi gestionată securitatea rețelei și pot fi controlate permisiunile aplicațiilor, putând fi creat chiar și un director secret pentru păstrarea datelor sensibile. Indiferent dacă se asigură că descărcările sunt sigure sau adaugă protecție suplimentară, Moto Secure App ține la distanță posibilele amenințări.

Cu acest dispozitiv, brandul Motorola este încântat să prezinte și Family Space, un „spațiu sigur” în care copiii pot învăța și se pot juca. Family Space le permite părinților să stabilească limite pentru timpul petrecut pe ecran, să controleze accesibilitatea aplicațiilor și chiar să creeze mai multe profiluri, oferind experiențe digitale sănătoase și în care conținutul inadecvat este ținut departe de cei mici.