Microsoft aniversează primul an de la disponibilitatea Office 365, serviciul de productivitate în cloud de la Microsoft pentru organizații de toate dimensiunile. Începând de astăzi, serviciul este disponibil instituțiilor educaționale sub numele Office 365 pentru Educație, plecând de la un plan consistent de funcționalități oferit gratuit.

Office 365 aduce împreună capabilitățile Microsoft Office (Outlook, Word, Excel, PowerPoint, OneNote) cu servicii online de poștă electronică (Microsoft Exchange Online), mesagerie instant, chat și audio-video conferință (Microsoft Lync Online) și management, vizualizare și editare de documente (Microsoft Sharepoint Online). Rezultatul este un serviciu întotdeauna actualizat: pe parcursul ultimelor 12 luni, Microsoft a introdus peste 50 de funcționalități noi Office 365, în medie un update pe săptămână.

Daniel Rusen, Office 365 Product Manager, Microsoft România: „Office 365 este un succes în România și, ca argument pentru impactul în dinamica afacerilor clienților noștri, este pe cale să devină produsul cu cea mai rapidă creștere pentru Microsoft. Cu sprijinul partenerilor noștri, am reușit să accelerăm utilizarea Office 365 în mediul comercial și suntem pregătiți să servim cu același profesionalism instituțiile educaționale din România.”

Companiile au acces la ultima generație de soluții de productivitate

Office 365 se bazează pe instrumente productive și familiare și, prin intermediul capabilităților online, oferă modalități noi de comunicare și colaborare, de pe orice dispozitiv. Companiile preferă Office 365 pentru că utilizează în noi moduri informația și sunt în permanență în contact cu clienții și partenerii. Pentru a contribui la încrederea în soluțiile livrate ca serviciu de la distanță, Microsoft acordă o mare atenție confidențialității și securității datelor clienților prin Centrul de autorizare Office 365.

Doar în ultimele săptămâni, companii precum Anchor Group sau Tech-Con Industry au decis să utilizeze Office 365 pentru a beneficia de oferta de productivitate în cloud de la Microsoft. Lista completă a studiilor de caz pentru Office 365 poate fi vizualizată pe site-ul www.office365.ro

Pentru Anchor Group, companie recunoscută în sectorul imobiliar, dezvoltator important pe piața de real estate și retail în Europa de Est, Office 365 este un factor de reducere a costurilor și de creștere a randamentului lucrului în echipă.

Cosmin Dinu, Director IT, Anchor Group: „Sistemul de informatizare curent este cel mai productiv din istoria grupului în România și unul dintre noii membri ai echipei noastre, cu o contribuție semnificativă la această performanță, este Office 365. Cu Office 365 am redus resursele interne și volumul de sarcini necesare în administrarea propriei infrastructuri, ne-am crescut semnificativ eficacitatea comunicării și ne-am dezvoltat capabilitățile de a colabora în cadrul echipei.”

Flexibilitatea soluției în cloud de la Micrososoft oferă posibilitatea echipei IT să se concentreze mai mult pe calitatea serviciilor oferite clienților. „Reducem costurile IT cu 35% în primul an de utilizare a Office 365 și anticipăm că în al doilea an economiile vor fi mai mari de 40%. În același timp, reușim să creștem calitatea serviciilor pe care le oferim în cadrul companiei”, a completat Cosmin Dinu.

În cazul Tech-Con Industry, membru al grupului Tech-Con, cu domeniul de activitate în distribuția de echipamente și automatizări industriale, soluțiile bazate pe cloud sunt răspunsul potrivit pentru extinderea regională a companiei în Europa Centrală și de Est, în Cehia, Ungaria, România și Serbia.

Bogdan Recacevschi, Manager IT, Tech-Con Industry:  „Suntem o companie românească cu afaceri în țară și în regiune, pentru care tehnologia informației joacă un rol determinant în atingerea obiectivelor comerciale. Este un deziderat al oricărui Manager IT să aibă asigurate în mod profesional serviciile de comunicare cu clienții și partenerii; utilizăm Office 365 pentru că responsabilitatea de administrare a serverului este asigurată de Microsoft, cu o garanție a disponibilității serviciului de 99,9%. Cu acest serviciu online, administrăm centralizat domeniile de e-mail și cele peste 100 de conturi ale angajaților noștri din cele patru țări în care suntem prezenți.”

Legături utile:

–          Funcționalitățile Office 365

–          Centrul de autorizare Office 365

–          Studii de caz Office 365

–          Planuri și prețuri Office 365

Office 365 pentru Educație: elevii și studenții au acces la ultimele soluții de productivitate, pe care le vor reîntâlni în mediul comercial

Anterior Office 365 pentru Educație, Live@edu este cel mai popular serviciu în cloud adresat instituțiilor educaționale, cu peste 22 de milioane de utilizatori din întreaga lume. În România, un număr semnificativ de instituții sunt deja înscrise în Live@edu (e.g. Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, Universitatea din București) și vor beneficia de suportul Microsoft pentru migrarea la Office 365 pentru Educație.

Office 365 pentru Educație este o soluție pe care elevii, studenții și profesorii o vor găsi intuitivă, ușor de utilizat și cu o valoare adăugată ridicată pentru scenarii educaționale – de la crearea și publicarea de conținut, la participarea în activități de e-learning și proiecte pentru școală.

La fel ca în cazul organizațiilor comerciale, înscrierea școlilor și universităților în Office 365 durează doar câteva minute.

Octavian Rusu, Director General Adjunct, Agenţia ARNIEC/RoEduNet: „Office 365 pentru Educație aduce o serie de noi servicii cu valoare deosebită pentru membrii comunității academice și este un pas înainte comparativ cu Live@Edu. Toate instituțiile din educație vor avea la dispoziție un instrument profesional pentru a oferi membrilor corpului didactic, studentilor sau elevilor o platformă de servicii complete, în cloud, pentru colaborare, comunicare și lucru în echipă. Este cert ca utilizarea acestui produs va contribui la creșterea performațelor în educație prin generalizarea serviciilor de comunicare și, în același timp, va contribui la reducerea costurilor pentru infrastructura IT și pentru întreținerea acesteia. Chiar dacă este lansat astăzi, Office 365 este deja cel mai vizibil serviciu în cloud disponibil educație din România.”