TP-Link, furnizor global de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, este partener tehnic al East European Comic Con pentru al patrulea an consecutiv. Rețeaua prin cablu furnizată de TP-Link este pregătită pentru a fi accesată de 400 de PC-uri și console, în timp ce rețeaua wireless va fi accesată, conform estimărilor companiei de până la 10.000 de dispozitive mobile (smartphone-uri, tablete, laptopuri).

”Rețeaua TP-Link este construită pentru un scenariu cu 600 de gameri conectați concomitent și peste 10.000 de dispozitive în rețeaua wireless. Comparativ cu anul trecut, furnizăm o infrastructură cu o capacitate cu 50% mai mare, dar ne așteptăm cel puțin la o dublare a traficului, de la 3TB, la 6TB de date. Suntem însă pregătiți pentru un trafic de 10 ori mai mare”, a declarat Sarmis Popescu, coordonator tehnic la TP-Link.

În construcția rețelei de acces la Internet prin cablu ce va fi folosită la cele două scene de gaming și la conectarea partenerilor și participanților, au fost folosite  30 de switchuri Layer 2 cu management, din noile serii T2500G și T2600G cu 28 sau 48 de porturi și switchuri Layer 3 cu conexiuni 10G precum T3700-28TQ. Pentru rețeaua wireless disponibilă gratuit vizitatorilor și care poate fi accesată de oriunde din spațiul expozițional au fost folosite 30 de echipamente de tip EAP, modelele EAP330 și EAP320, și echipamente CAP din noua serie, cum este cazul CAP1750.

Valoarea totală a echipamentelor utilizate în construcție rețelelor wireless și prin cablu la această ediție a East European Comic Con se ridică la 90.000 de lei.