Personal, nu am crezut că un telefon în care investesc mai mult decât într-un laptop de ultimă generație îmi poate aduce productivitatea oferită de un calculator pentru a justifica investiția. Din acest motiv, am fost din totdeauna fanul telefoanelor inteligente entry level. A7 lite consider că este un telefon cu facilități foarte bune pentru un cost de 499 RON (potrivit site-ului Allview consultat la finele lui noiembrie 2015 – http://allview.ro/a7-lite.html ). Telefonul are două camere foto, un proces dual-core la 1GHz, 1 GB RAM și 8 GB memorie flash. Personal, eu am apreciat cel mai mult ecranul mare de 5 inch care oferă o vizibilitate  foarte bună. Aplicațiile Office (Google Drive, Kingston Office și chiar Microsoft Office pentru Android) au rulat foarte bine și fără întreruperi. Același lucru se poate spune și despre jocuri, Asphalt 8 și Minecraft rulând excelent la rezoluția de 854x480px a telefonului.

A7 Lite s-a comportat excelent pe tot parcursul testului. A fost un test de anduranță, pentru că l-am folosit peste o lună. Am apreciat foarte mult durabilitatea materialelor, mai ales că au fost mai multe accidente în utilizare. Cel mai grav a fost că l-am scăpat pe o suprafață dură, dar toate componentele au fost funcționale și ecranul a scăpat fără nici o zgârietură.

Recomand A7 Lite celor care doresc un telefon cu ecran mare și nu doresc să investească o sumă mare într-un astfel de dispozititiv.

Apreciere ITChannel

Specificații      ****

Aspect             *****

Funcții             *****

Preț                 *****

Specificații tehnice

3G: UMTS 900/2100MHz
Display 5″, 854x480px
CPU: Dual Core 1GHz
GPU: Mali 400MP
GPS, WiFi Direct
Android™ 5.1, Lollipop
Camera principala: 5MP, LED Flash
Camera frontala 0,3MP
Memorie RAM: 1GB
Memorie Flash: 8GB
Suporta card microSD de pana la 128GB
Baterie: Li-ion 2100mAh
Tethering prin WiFi si Bluetooth
Bluetooth 4.0