Am primit Maya M1 la test acum ceva timp. Telefonul  este dual-sim și este dotat cu un ecran generos de 4,5 inch (cu o rezoluție de 540 x 960 pixels). A fost primul smartphone Gigabyte pe care l-am testat și a fost o surpriză plăcută. Este dotat cu un procesor MediaTek MT6577 dual core la 1 Ghz, procesor care am constatat că oferă un nivel bun de performanță chiar și pe zona de jocuri și aplicații multimedia. Facilitățile pentru aplicațiile multimedia sunt completate de un chip grafic puternic – PowerVR SGX531.

Versiunea de Android este 4.1 (Jelly Bean), versiune pe care o consider extrem de stabilă și adaptată foarte bine acestui telefon. Telefonul este dotat cu două camere, dintre care cea principală are o rezoluție de 8 mpx (rezoluția fotografiilor merge până la 3264 x 2448 pixeli).  Pozele realizate cu telefonul au fost la o calitate decentă, telefonul fiind completat cu facilitățile video HD (cu posibilitatea de înregistrare a până la 30 frame-uri pe secundă).

Telefonul suportă HSDPA – 7.2 Mbps și HSUPA – 5.76 Mbps, iar la capitolul wi-fi sunt suportate principalele standard (802.11 b/g/n). Am folosit și facilitatea de creare de hot-spot cu telefonul, iar lucrurile au funcționat perfect.

Telefonul este construit din  materiale de calitate, fiind de remarcat existența unei palete coloristice vaste pentru telefon. Maya M1 vine pe o piață destul de aglomerată de telefoane inteligente. Totuși existența suportului dual-SIM, facilitățile peste medie ale telefonului și prețul pentru utilizatorii finali de sub 1000 de RON îl impun ca o alternativă viabilă.

Specificații:

CPU / Chipset    Dual-core 1 GHz / MTK 6577

GPU       PowerVR SGX531

Multi-SIM           Dual-Sim

Multi-SIM Mode              Dual Standby

Internal Storage               4 GB

RAM      1 GB